34 milliós adományt vitt Orbán veje a SOTE-nak, Hadházy Ákos kiakadt

Dr. Szabó Attila, a gyermekklinika igazgatója, klinikai rektorhelyettes (b), és Tiborcz István, Orbán Viktor milliárdos veje.
Dr. Szabó Attila, a gyermekklinika igazgatója, klinikai rektorhelyettes (b), és Tiborcz István, Orbán Viktor milliárdos veje. Fotó: semmelweis.hu

34 millió forintos adományt juttatott el egy alapítványon keresztül a Semmelweis Egyetem I. Sz. Gyermekgyógyászati Klinikájához a Tiborcz Istvánhoz tartozó BDPST Group ingatlanfejlesztő társaság – olvasható a Semmelweis honlapján.

Bár az intézmény Tiborcz nevét nem említi, a fotókról jól felismerhetően Orbán Viktor milliárdos veje mosolyog vissza.

Azt írják egyébként, hogy az adományból egy életmentő Extrakorporeális Membrán Oxigenizáció (ECMO-műtüdő) berendezést vásárolnak.

Hadházy Ákos, volt LMP-s, jelenleg független képviselő menetrendszerűen kiakadt a hírre a Facebookon. A politikus azon méltatlankodik, hogy

„a hercegi pár tagja a lopott milliárdokból most 35 millióért egy életmentő műszert kegyeskedett venni a gyermekklinikának”, miközben „az ELIOS LED-lámpáin keresett 3,5 milliárdot”.

Hadházy azt is sejteni véli: „Tiborcz érzi, hogy a Microsoft-ügy miatt még nagyobb bajban lehet, és a propagandamesterek javasoltak neki egy jótékonykodó PR-eseményt”.

A mosolyok ellenére kevés lehangolóbb képet lehet mostanában látni ezeknél. Pedig semmi más ez, minthogy Orbán veje, a…

Posted by Hadházy Ákos on Saturday, August 17, 2019

Kapcsolódó hírek