Visszatér a tikkasztó forróság, itt a menetrend

Egy kislány hűsíti magát a kánikulában a budapesti Szabadság tér szökőkútjában.
Egy kislány hűsíti magát a kánikulában a budapesti Szabadság tér szökőkútjában. Fotó: MTI/Kallos Bea

Az Országos Meteorológiai Szolgálat előrejelzése szerint hamarosan csak emlék lesz a markáns hidegfront okozta lehűlés.

Pénteken még felhős idő valószínű hosszabb-rövidebb napos időszakokkal, és szórványosan, főként a Dunántúl északi felén és Budapest tágabb környezetében fordulhat elő zápor, zivatar. A nyugatira, északnyugatira forduló szél a Dunántúlon megélénkül, helyenként megerősödik. A legmagasabb nappali hőmérséklet 22 és 27 fok között alakul.

Szombaton a fátyol- és gomolyfelhők mellett több-kevesebb napsütés várható, csapadék nem valószínű. A délnyugati szél a Nyugat-Dunántúlon megélénkül, másutt azonban gyenge vagy mérsékelt marad. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 10 és 15, a legmagasabb nappali hőmérséklet 25 és 30 fok között valószínű.

Vasárnap a szakemberek szerint túlnyomóan napos idő várható kevés fátyolfelhővel, csapadék nem lesz. A déli szél megélénkül, a Fertő környékén meg is erősödik. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 12 és 17,

a legmagasabb nappali hőmérséklet 27 és 33 fok között alakul.

Hétfőn többnyire derült, napos, csapadékmentes idő várható. A változó irányú szél gyenge vagy mérsékelt marad. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 13 és 20, a legmagasabb nappali hőmérséklet már 29 és 34 fok között alakul.

Augusztus 20-án, kedden a hétfőihez hasonló időjárás várható, a legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 15 és 21, a legmagasabb nappali hőmérséklet 29 és 34 fok között valószínű.

Szerdán az előrejelzés szerint többnyire még derült, napos, csapadékmentes idő várható, de az északnyugati megyékben már megnövekedhet kissé a felhőzet, és ott zápor, zivatar is kialakulhat. A Dunántúlon az északnyugatira forduló szél megélénkül, illetve meg is erősödik. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 17 és 22, a legmagasabb nappali hőmérséklet 28 és 35 fok között alakul.

Kapcsolódó hírek