Bulvár

36 évesen meghalt Azahriah menedzsere

Baleset

Halálos tragédia Budapesten

Bulvár

Büdös bunkó: Kern András megint a járdára parkolt a szarjával

Kitálalt Gyula volt alpolgármestere a város belső viszonyairól

A gyulai városháza.
A gyulai városháza. Fotó: Wikipedia.org

Több mint húszoldalas írásban foglalta össze Gyula város belső politikai-gazdasági viszonyait Galbács Mihály volt fideszes politikus június végén, melyet állítása szerint a Fidesz vezetőinek, köztük Orbán Viktornak szánt, de valahogy egyre többekhez jutott el, például az Indexhez is.

Galbács a dolgozatban kijelenti, volt olyan év az elmúlt öt és fél évben, amikor a város által kiírt közbeszerzések 93 százalékát egy olyan cég nyerte el, melynek tulajdonosa 2010 óta szoros kapcsolatot ápol a fideszes városvezetéssel. Szerinte komoly gondot jelent, hogy két vállalkozó gyakorlatilag beleépült Gyula gazdaságába. Állítása szerint a közbeszerzés folyamata le van zsírozva,

„a rendszeren élősködő vállalkozók a városvezetés legfelsőbb szintjével egyeztetve irányítják a folyamatot úgy, hogy a végén a legelőnyösebb ajánlatot ők adják”.

Ha pedig a városi pályázat nem tartalmazza a megfelelő nyereséghányadot, Galbács szerint a testület „besegít”:

saját forrásból kiegészíti az összeget áremelkedésre hivatkozva.

A város volt gazdasági alpolgármestere szerint „a hivatal dolgozói, a képviselők, a bizottsági tagok, de az egész város látja, hogy mi a helyzet, de csendben van”.

A dokumentum kapcsán az Index kereste Görgényi Ernő polgármestert, aki elmondta, rágalmazás miatt feljelenést tett Galbács ellen, de polgári pert is indítani fog. Arra a kérdésre, hogy a több mint húszoldalas dokumentum mely állításait vitatja, Görgényi közölte: Galbács irományának azon részei miatt tett feljelentést, amelyek vele kapcsolatban gazdasági összefonódásokat és visszaéléseket állítanak vagy sejtetnek.