Arcon rúgták, megalázták társukat tizenéves fiatalok, miközben videóra vették

Pár napja kering a Facebookon egy videót, mely az RTL Klub információ szerint Budapesten, a 13. kerületben készült, és az látható rajta, hogy egy vézna tizenéves többször megrúg egy síró fiút, és arra kényszeríti, hogy csókolja meg a cipőjét. A háttérből hallható, hogy társa biztatja a bántalmazásra.

A rendőrség feljelentés alapján kezdett nyomozni, végül tegnap meg is találták a verekedőket.

A hatóság honlapján azt írják, három fiatalkorút fogtak el az esettel kapcsolatban, közülük kettőt, egy 15 és egy 14 éves fiút kényszerítés bűntett és könnyű testi sértés vétség miatt, harmadik társukat, egy szintén 15 éves fiút pedig kényszerítés bűntett miatt gyanúsítottként hallgattak ki. A három fiatalkorú közül kettő elismerte a bűncselekményt, és tettüket megbánták. Mindhárom gyanúsított szabadlábon védekezik.

Az RTL Klub által megszólaltatott pszichológus szerint a bántalmazók jellemzően maguk is küzdenek valamilyen kisebbségi komplexussal, ezért a gyengébb, kiszolgáltatottabb társukat pécézik ki, de az ilyen eset nem csupán gyerekkori csínytevés: a megalázás évekre szóló traumát is okozhat.

Kapcsolódó hírek