Baleset

Ketten meghaltak egy balesetben Budapesten, a vétkes sofőr és utasai elmenekültek

Bűnügy

Lelőttek egy férfit Komádiban

Bulvár

36 évesen meghalt Azahriah menedzsere

BKV-buszok százain nem működik a klíma, 40 fok is lehet az utastérben

BKV-buszok százain nem működik a klíma, 40 fok is lehet az utastérben
Fotó: Facebook/Közlekedő Tömeg

A másodfokú hőségriasztás dacára több mint 300 BKV-buszon nem működik a klíma – írta hétfőn a Közlekedő Tömeg oldal azután, hogy hétvégén már 40 fokot is mértek egy villamospótlón.

A poszt szerint az idei évben eddig összesen 381 BKV-busz légkondicionáló berendezésére érkezett panasz, a járművek jelentős részét pedig már több utas is bejelentette, egymástól függetlenül. A legtöbb panasz az 5-ös, 7-es, 9-es, 4-6-os, 200E, 136E, 194M, 223M, 32-es és 21-es vonalakon közlekedő buszokkal kapcsolatban érkezett.

Több mint 300 BKV-buszon nem működik a klíma, akár 40 fok is lehet az utastérben – szarvasmarhákat már tilos lenne…

Posted by Közlekedő Tömeg on Sunday, August 11, 2019

„Forróbb napokon akár 50 hibás klímára vonatkozó bejelentés érkezik a Tudatos Közlekedőre, ezeket 24 órán belül továbbítjuk a BKK részére. A felhasználók panaszainak valódiságát rendszeresen ellenőrizzük helyszíni mérésekkel, melyek során azt állapítottuk meg, hogy a bejelentések szinte maradéktalanul megfelelnek a valóságnak”

– írták, megjegyezve, szerintük a BKV Zrt. nem törődik a panaszokkal, mivel rendszeresen érkeznek bejelentések ugyanazokról a járművekről, a helyzet pedig tavaly óta nem javult.

A Közlekedő Tömeg hozzáteszi, ekkora melegben a közlekedők jelentős egészségügyi kockázatnak vannak kitéve, ezt pedig csak tovább növeli a buszok fülledt, forró levegője. Nemcsak az utasok, hanem a buszvezetők is komoly veszélynek vannak kitéve, ami csökkent koncentrációhoz, a figyelem tompulásához, és akár balesetveszélyes helyzetekhez is vezethet.

„Szarvasmarhákat már tilos lenne ekkora hőségben szállítani”

– áll a posztban.