Baleset

Halálos hajóbaleset Verőcénél: két holttestet megtaláltak, öt embert még keresnek

Bűnügy

Rétközberencsi gyilkosság: rettenetes részletek derültek ki a 17 éves Tamás haláláról, megszólalt a család

Belföld

Rendesen betojhattak: Orbán Viktor is beszédet mond a Békemeneten

„Arra ébredtem, hogy mozog alattam az ágy” – földrengés volt Hevesben

A Richter-skála szerinti 4,1-es földrengés volt augusztus 12-én 1 óra 30 perckor a Heves megyei Heves város közelében – közölte Facebook-oldalán a Kövesligethy Radó Szeizmológiai Obszervatórium.

Beszámolójuk szerint a rengést a lakosság is érzékelte Átány, Bátor, Boconád, Cserépfalu, Eger, Egerszalók, Emőd, Erdőtelek, Feldebrő, Felsőzsolca, Füzesabony, Gödöllő, Harsány, Heves, Jászberény, Kazincbarcika, Kerecsend, Kömlő, Mezőzombor, Miskolc, Novaj, Parádsasvár, Petőfibánya, Pécel, Poroszló, Sirok, Szomolya, Taktaharkány, Tarnaméra, Tarnazsadány, Tenk, Tiszavalk és Vác településeken.

Az intézet károkról nem adott hírt, posztjuk alatt azonban sokan arról írnak, hogy félelmetes volt átélni a rengést.

„Hevesen lakom és arra ébredtem, hogy mozog alattam az ágy, kinyíltak a szekrényajtók. És morajlás hallatszott. A kutyák is nagyon ugattak! Borzalmas erre felriadni!”

– áll az egyik kommentben, míg másvalaki arról számolt be:

„Pont ébren voltam, előtte pár perccel feküdtem vissza, mozgott az ágy alattam, olyan morajlás volt, mint ha összedőlt volna valami itt a környékemen, és rettenetes hangzavar, mert minden kutya ugatott, ami csak erre van. Ijesztő volt!”

A megyében június 23-án is rengett a föld, annak magnitúdója 2,3-as volt.

A Kövesligethy Radó Szeizmológiai Obszervatórium megjegyzi, jelentős földrengés több mint hét éve, 2013. április 23-án keletkezett Hevesben, akkor egy 4,8-as magnitúdójút érzékeltek, annak az epicentruma Tenk közelében volt.

Kapcsolódó friss hírek

Írd te a Röviden híreit!

Szerkesztő-újságírót keresünk, jelentkezz!