Belföld

A Rábában találták meg Szentgotthárd fideszes alpolgármesterének holttestét

Bűnügy

Brutális verekedés volt Budapesten az Örs vezér téren, nyakon szúrtak egy férfit

Külföld

Részleteket közöltek Robert Fico merénylőjéről

Szombat délután óta ég a királyszentistváni hulladéklerakó

Tűzoltók dolgoznak a királyszentistváni hulladéklerakóban keletkezett tűz oltásán 2019. augusztus 10-én.
Tűzoltók dolgoznak a királyszentistváni hulladéklerakóban keletkezett tűz oltásán 2019. augusztus 10-én. Fotó: MTI/Mátyus Tamás

Még mindig ég a szemét a királyszentistváni hulladéklerakónál, ahol szombat délután ütött ki tűz mintegy ezer négyzetméteren.

A Veszprém Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság közlése szerint szombat délután óta folyamatos váltásban dolgoznak a tűzoltók a helyszínen, továbbra is ötös kiemelt riasztási fokozatban.

Jelenleg Ajkáról, Balatonfűzfőről, Pápáról, Pétfürdőről, Siófokról, Székesfehérvárról és Veszprémből vesznek részt egységek az oltásban a katasztrófavédelmi műveleti szolgálat irányítása mellett.

A katasztrófavédelmi mobil labor folyamatosan méréseket végez a lerakó közelében és a szélirányban fekvő településeken, de az egészségügyi határértéket meghaladó veszélyesanyag-koncentrációt továbbra sem tudtak sehol kimutatni.

Az oltásban mintegy nyolcvan tűzoltó vesz részt. Vízágyúval, habosított vízágyúval, két vízpajzzsal és több vízsugárral oltják a lángokat, a mentést három munkagép is segíti.

Kapcsolódó friss hírek

Írd te a Röviden híreit!

Szerkesztő-újságírót keresünk, jelentkezz!