Belföld

Orbán Viktor tombol a Facebookon, elege van mindenből

Életmód

Megszűnik egy kedvelt tévécsatorna Magyarországon

Belföld

Súlyos dolgokat állít Dúró Dóráról és Kocsis Mátéról Magyar Péter

Pultokon át menekültek a pánikoló emberek Ed Sheeran koncertjén

Résztvevők a 27. Sziget fesztiválon az óbudai Hajógyári-szigeten 2019. augusztus 7-én.
Résztvevők a 27. Sziget fesztiválon az óbudai Hajógyári-szigeten 2019. augusztus 7-én. Fotó: MTI/Sóki Tamás

Kibírhatatlan volt a tömegnyomor a Szigeten fellépő Ed Sheeran koncertje alatt tegnap este, többen rosszul lettek, a színpad jobb oldalánál a pultosok szedték ki az ájult embereket – írja az Index olvasói beszámolók alapján.

Sokan egyenesen vérfagyasztó élménynek írták le a tömegből való kijutást, egy lány például sikítva, barátjába kapaszkodva menekült az emberek közül. A koncert Facebook-eseményénél is rengetegen panaszkodnak az állapotokról:

„Kedves Sziget! Hát ez minősíthetetlen volt! Pánik, halalfelelem, menekülés… Kb. ennyi élményem maradt arról a koncertről amire hónapok óta készültem, ami az álmom volt, és nem utolsó sorban amiért kiadtam egy rakás pénzt”

– írja valaki, míg másvalaki arról számolt be:

„Brutális volt, félelmetes, óriási szerencse, hogy nem történt nagyobb baj. Mindezt huszonsokezerért, tavaly a jegybásárlás megnyitásakor egyből vett jeggyel, azóta erre készültünk. Siró emberek, halálsápadt barátok, akik a testükkrl védve hozták ki a tömegből a kisebbeket. Ja és koncert semmi, mert az rlső számbál kiléptünk, kitörtünk szó szerint a tömegből, a szélén pedig semmit nem lehetett hallani. Hazafele totál káosz, az itthoniak jelezték, hogy K hid lezárva, taxisor kilométeres, majd a sötétben botladozva kijutottunk a taxik útján. Sohatöbbet.”

A Szigetről való kijutás sem volt tehát egyszerű voltak, akiknek egy órát is várniuk kellett a kilépésre. Egy őr ezzel kapcsolatban azt mondta, a híd teherbírása miatt csak szakaszosan tudták kiengedni az embereket.

„Előfordulhatnak ilyen esetek”

Később a fesztivál szervezői is elismerték, hogy a K-híd teherbírása miatt kellett részletekben kiengedni a bulizókat, a kijutás azonban a biztonsági terveknek megfelelően, rendőrök és biztonságiak kontrollja mellett zajlott – írták, hozzátéve:

„A Nagyszínpad előtt 60 ezer ember élvezte a koncertet, elképzelhető, hogy egy ilyen volumenű eseményen néhányan, hirtelen szembesülve a tömeggel, megijednek, ritkán ugyan, de előfordulhatnak ilyen esetek. Váratlan, személyi sérüléssel járó esemény nem történt, másfél órával a koncert után már szellősen, gördülékenyen ki lehetett jutni a fesztiválról.”

A rendőrség is megszólalt

A rendőrség mindent megtesz azért, hogy a Sziget fesztiválra érkezők a lehető legnagyobb biztonságban érezzék magukat – mondta Budapest rendőrfőkapitánya csütörtökön a rendezvényen, sajtótájékoztatón.

Terdik Tamás dandártábornok kiemelte: a fesztiválon civil ruhás nyomozók is vannak, akik ha kell, megelőzik, megszakítják a bűncselekményeket. Hozzátette, az egyenruhás rendőrök a polgárőrökkel együtt azt a feladatot kapták, hogy a látogatók mozgását minél gyorsabban biztosítsák, illetve a közlekedők a Szigeten és környékén, Óbudán minél kevesebb balesetet szenvedjenek.

A rendőrség a Szigeten felállított rendőrségi információs ponton szolgáltatni akar, a látogatók számára szórakoztató programokat, élményeket biztosítanak – hangzott el.