Baleset

Halálos tragédia Budapesten

Baleset

Súlyos baleset történt az M2-es autóúton

Belföld

Magyar Péter üti-veri Orbán Viktort, saját követői is kinevetik a miniszterelnököt

Készenlétet rendeltek el a Szent Margit Kórházban, mert nincs szakorvos

Augusztus elsejétől készenléti ügyeletet rendelt el az óbudai Szent Margit Kórház főigazgatója. Az Index birtokába jutott főigazgatói körlevél szerint nincs gasztroenterológus az intézményben, ezért az új eljárásrend ahhoz kell, hogy el tudják látni az akut gyomor- és bélvérzéseseket.

A lap megjegyzi, ugyan a kórháznak alapesetben nem feladata a súlyos gyomor- és bélvérzéses betegek fogadása, de a már bent fekvőknél is felmerülhetnek ilyen gondok. A készenléti ügyeletet az ottani orvosok és külsősök bevonásával szervezték meg, a főigazgató ugyanakkor az Index információi szerint arról írt,

„a rendelkezésre álló humánerőforrás kapacitás függvényében az előttünk álló időszakban lehetnek olyan napok, amelyeken ilyen készenléti ügyelet nem biztosítható”.

A kórház vezetése ezért azt rendeli el, hogy a szállítható állapotban lévő vérző beteget át kell küldeni a Honvédkórházba, ha nem szállítható, akkor a kezelőorvosnak és az ügyeletesnek kell róla gondoskodni, illetve a sebésznek, ha szükség van rá. Amint sikerül stabilizálni, utóbbit beteget is át kell szállítani a Honvédba.

Nem dicsekednek az egészségüggyel

Az Index már egy hete kereste az ügyben az érintett kórházat, ahonnan az Állami Egészségügyi Ellátó Központhoz irányították őket, válasz azonban onnan sem érkezett, ezután döntött úgy a lap, hogy több napnyi várakozás után közli a cikket.

Egy hete a fóti orvosi rendelő próbálta elkenni, hogy áramszünet miatt 20 órája nincs áram az intézményükben, akkor is hosszas huzavonába tellett, mire valaki megerősítette a információt.

Kapcsolódó friss hírek

Holtan találtak egy négygyermekes nyíregyházi családanyát

Riasztották a katasztrófavédelmet, több száz dolgozót menekítettek az SK komáromi akkugyárából

Nyomoz a rendőrség a reggel, egy budapesti iskolában történtek miatt

Orbán papagájjá változott, amikor Rogán korrupciós ügyéről kérdezték

KSH: 605 400 forint volt a bruttó átlagkereset februárban

Orbán Viktor bemondta, hogy mindenkinek lesz szakmája és tisztességes fizetése