35 fokkal tér vissza a kánikula, de már látszik a következő hidegfront

Az Időkép szerint hétfőtől délnyugat felől egyre melegebb légtömegek érkeznek térségünkbe, erősödik a nappali felmelegedés, visszatérnek a 30 fok feletti értékek.

A hétfő derűsen indul, az időnként megnövekvő gomolyokból legfeljebb nyugaton és északon, északkeleten fordulhat elő helyenként gyenge zápor, zivatar. A szél nyugatira, délnyugatira fordul, főként északon, északkeleten megélénkül. Reggel lehetnek olyan helyek, ahol 10 foknál kevesebbet mutat a hőmérő, napközben azonban már 25 és 30 fok közé melegszik a levegő.

Kedden már 28-33 fok várható, északon, kevesebb délen több napsütéssel – írja az időjárásportál. Főként az ország északi felén fordulhat elő szórványosan zápor, zivatar.

Szerdán is északon lehet helyenként csapadékra számítani, de sok lesz a napsütés, délután már 30-35 fok lehet. A délnyugati szelet ezeken a napokon többfelé kísérhetik élénk, zivatar idején erős lökések.

Csütörtökön délen, délkeleten még 35 fok is lehet, délután északnyugat felől viszont várhatóan egy hidegfront fut be, többfelé záporokat, zivatarokat, északnyugatira forduló szelet szállítva, így péntekre már néhány fokot hűl majd a levegő.

Kapcsolódó hírek