Belföld

Súlyos dolgokat állít Dúró Dóráról és Kocsis Mátéról Magyar Péter

Baleset

Patkány rágott meg egy alvó kisbabát Ócsán

Bulvár

Büdös bunkó: Kern András megint a járdára parkolt a szarjával

Fa dőlt a sínekre Dunavarsánynál, a Dél-Dunántúlon a heves esőzés rongálta meg a pályát

Vízátfolyás által alámosott vasúti pálya Szakály-Hőgyész és Kurd állomások között 2019. augusztus 2-án.
Vízátfolyás által alámosott vasúti pálya Szakály-Hőgyész és Kurd állomások között 2019. augusztus 2-án. Fotó: Facebook/Mávinform

A dunavarsányi megállónál fa dőlt a sínekre és a felsővezetékre, amikor a Keleti pályaudvarról Kunszentmiklós-Tassra tartó S25-ös személyvonat arra haladt, emiatt a Budapest-Kunszentmiklós-Tass-Kelebia vonalon késnek a vonatok – közölte a Mávinform.

Senki nem sérült meg, de a vonat nem tudta folytatni útját. Taksony és Délegyháza között egyelőre szünetel a vasúti közlekedés.

Két dél-dunántúli vonalon az esőzés rongált

A Budapest-Pécs vonalon Szakály-Hőgyész és Kurd között mosta alá a vasúti pályát a víz, emiatt ott a vágány helyreállításáig szünetel a vonatközlekedés – írták. Az InterCityk helyett Dombóvár és Pincehely, a személyvonatok helyett Dombóvár és Szakály-Hőgyész között pótlóbuszok szállítják az utasokat. Jelentős, 30-60, esetenként 60-120 perces késések lehetnek.

„Pincehelyen várakozunk 2 órája, az IC nem tud Csibárknál tovább haladni. A Budapestről jövő vonat miért haladt át Pincehelyen? Miért nem fordul vissza? A pincehelyi váróterem zárva, a MÁV semmi segítséget nem ad, egy átjáróban várunk több mint két órája, eláztunk, fázunk. Csoportunk egy budapesti fogyatékosotthon lakói. A szekszárdi katasztrófavédelem felvette a bejelentést, és több részletet szolgáltatott az elakadás okáról mint a MÁV információ. SOS!” – írta egy kommentelő a Mávinform posztja alá.

A Kaposvár-Siófok vonalon Mernye és Felsőmocsolád között sodorta el a víz a vágány egy részét, ezért ott is szünetel a vonatforgalom. Mernye és Tab között pótlóbusz közlekedik a személyvonatok helyett.

A helyreállítás időtartama mindkét helyszínen bizonytalan, még tart a károk felmérése – írta a Mávinform.