Belföld

Magyar Péter üti-veri Orbán Viktort, saját követői is kinevetik a miniszterelnököt

Baleset

Ketten meghaltak egy balesetben Budapesten, a vétkes sofőr és utasai elmenekültek

Baleset

Halálos tragédia Budapesten

Másodfokú figyelmeztetést adtak ki, erre lehetnek ma nagy zivatarok

Láncokba fejlődő zivatarfelhő, vagyis szupercella a budapesti Szabadság híd felett 2019. július 28-án.
Fotó: MTI/Balogh Zoltán

Az Országos Meteorológiai Szolgálat szerint csütörtökön is számítani kell heves zivatarokra, emiatt számos megyére adtak ki figyelmeztetést a hét negyedik napjára.

Mint írják, a déli óráktól elsősorban a keleti, északkeleti országrészben lesznek kedvezőek a feltételek zivatarok kialakulásához, amelyeket az intenzív csapadékhullás (10-25 mm) mellett viharos szél (70-90, néhol 90 km/h-nál nagyobb) és néhol nagyobb szemű jég (akár 2-4 cm nagyságú szemek) is kísérhet. Az esti, késő esti órákban a nyugati tájak fölé is besodródhat egy-két zivatar.

Forrás: met.hu

Forrás: met.hu

Fázni ma sem fogunk: a szakemberek szerint a legmagasabb nappali hőmérséklet többnyire 27 és 31 fok között alakul. Késő estére 20, 25 fok közé csökken a hőmérséklet.

Pénteken nyugat felől erősen megnövekszik a felhőzet, inkább csak rövidebb napos időszakok lehetnek. Északon, északkeleten szórványosan, másutt sokfelé várható eső, zápor, több helyen zivatar. Főleg a déli, délnyugati tájakon néhol heves zivatar is kialakulhat. Az ország délnyugati felén kiadós mennyiségű csapadékra van kilátás. A légmozgás nagyrészt mérsékelt marad, de zivatarok környezetében átmenetileg erős, viharos széllökések is lehetnek. A legmagasabb nappali hőmérséklet 21 és 30 fok között alakul, hűvösebb a tartósan csapadékos nyugati tájakon valószínű.