Új tantárgyat vezetnek be a magyar iskolákban

Digitális kultúra néven várhatóan új tantárgy is bekerül angolszász mintára a hazai köznevelés repertoárjába

írja a Magyar Nemzet a 2020-ban bevezetendő, új Nemzeti alaptanterv szakmai előkészítésében részt vevő Major Gáborra hivatkozva, aki az Informatikai, Távközlési és Elektronikai Vállalkozások Szövetségének korábbi vezetője volt.

A szakember most az alkotópedagógiai tananyagok fejlesztésével foglalkozó Makerspace.hu ügyvezetője, és a lapnak arról beszélt, a jövőben a szakképzésben is hangsúlyos szerephez fog jutni a digitális alkotás.

Elmondta, a szakképzési reform keretében országszerte hatvan digitális közösségi alkotóműhely jön létre uniós pályázati forrásból, ahol

a lézervágást, robotikát, 3D-s tervezést és nyomtatást, elektronikai programozást vagy éppen a digitális varrást gyakorolhatják majd a diákok.

Major szerint az első megrendelőik magán- és egyházi fenntartású iskolákból érkeztek, ugyanakkor reméli, hogy hamarosan az állami köznevelési és szakképzési intézményekben is mintaprogramot indíthatnak. Hozzátette, több centrum jelezte, hogy kísérleti jelleggel várhatóan már az ősszel induló tanévben elkezdik használni tananyagcsomagokat.

Kapcsolódó hírek