Másodfokú riasztást adtak ki több járásra, leszakadhat az ég

Zivatar és felhőszakadás veszélye miatt is több járásra másodfokú riasztásokat adott ki az Országos Meteorológiai Szolgálat szerda kora délután. A figyelmeztetés szerint

Békés, Borsod-Abaúj-Zemplén, Csongrád, Hajdú-Bihar, Heves, Jász-Nagykun-Szolnok és Szabolcs-Szatmár-Bereg megyében

vannak, illetve lehetnek érvényben másodfokú riasztások mind a zivatar, mind a felhőszakadás veszélye miatt. Az ország többi területén elsőfokú riasztások vannak, illetve lehetnek még érvényben.

Forrás: met.hu

Forrás: met.hu

A meteorológusok szerint szerdán szórványosan lehetnek zivatarok viharos szél, helyenként felhőszakadás és jégeső kíséretében.

A Dunától keletre (nagyobb eséllyel az Alföldön) kora este a zivatarokat néhol 90 kilométer/óra feletti széllökés, és nagyobb méretű jég is kísérheti,

továbbá a keleti országrészben lokálisan 50 millimétert meghaladó csapadékra is van esély. Éjjel a zivatarok nagy része megszűnik, főleg keleten azonban még hajnalban is lehet villámlás, ott néhol felhőszakadás is előfordulhat.

Csütörtökön elsősorban a keleti, északkeleti országrészben lesznek kedvezőek a feltételek zivatarok kialakulásához, amelyeket az intenzív csapadékhullás mellett viharos szél és néhol nagyobb szemű jég is kísérhet. Az esti, késő esti órákban a nyugati tájak fölé is besodródhat egy-két zivatar.

Kapcsolódó hírek