Bűnügy

Rétközberencsi gyilkosság: rettenetes részletek derültek ki a 17 éves Tamás haláláról, megszólalt a család

Baleset

Halálos hajóbaleset Verőcénél: két holttestet megtaláltak, öt embert még keresnek

Bűnügy

Leszámolás? Egymásnak esett két csapat Pécs belvárosában, két férfit elgázoltak – videón az eset

Több mint egymilliárdot ad a kormány a vajdasági magyarságnak

Közönség Nagy Feró és a Beatrice koncertjén a 30. Bálványosi Nyári Szabadegyetem és Diáktábor (Tusványos) első napján, 2019. július 24-én az erdélyi Tusnádfürdőn.
Közönség Nagy Feró és a Beatrice koncertjén a 30. Bálványosi Nyári Szabadegyetem és Diáktábor (Tusványos) első napján, 2019. július 24-én az erdélyi Tusnádfürdőn. Fotó: MTI/Veres Nándor

Újabb jelentős összegű támogatást ítélt meg a magyar kormány a „vajdasági magyarság nemzeti jelentőségű fejlesztéseire és programjaira” – jelentette be Potápi Árpád János nemzetpolitikáért felelős államtitkár csütörtökön a 30. Bálványosi Nyári Szabadegyetem és Diáktábor tusnádfürdői helyszínén.

A kormányhatározat szerint a magyar adófizetők

idén 1 milliárd 89 millió forintos támogatást biztosítanak a megkezdett beruházások befejezésére (és újabbak elkezdésére), jövőre pedig további 325 millió, 2021-ben 290 millió forint áll majd a vajdasági magyarság rendelkezésére.

A most megítélt kormánytámogatásból 11 „kiemelt jelentőségű projekt” fog megvalósulni. Pásztor István, a Vajdasági Magyar Szövetség elnöke Tusványoson ezek közül egyebek mellett a noszai művelődési ház befejezésére megítélt 87 millió forintos, a bácsfeketehegyi Bányai János emlékház kialakításának befejezésére megítélt 110 millió forintos, az életveszélyessé vált verbászi evangélikus templom felújítására elkülönített 100 millió forintos és a XIII. századi aracsi pusztatemplom konzerválását célzó 250 millió forintos támogatást emelte ki.

Kapcsolódó friss hírek

Írd te a Röviden híreit!

Szerkesztő-újságírót keresünk, jelentkezz!