Beperli Magyarországot az Európai Bizottság a „Stop Soros” törvénycsomag miatt

Beperli Magyarországot az Európai Bizottság a „Stop Soros” törvénycsomag miatt

Keresetet indít az Európai Bíróságon az Európai Bizottság Magyarország ellen a „Stop Soros” törvénycsomag miatt – tudta meg a Népszava.

Mint írták, az Európai Bizottság szerint a magyar hatóságok nem adtak kielégítő választ az aggályaikra, ezért a tavaly elindított kötelezettségszegési eljárást az utolsó, bírósági szakaszba léptetik. Úgy vélik ugyanis, uniós jogba ütköznek azok a magyar törvényi rendelkezések, amelyek büntethetővé teszik a menedékjog és a tartózkodási engedély megszerzését támogató tevékenységeket, vagyis

a “Stop Soros” törvénycsomag korlátozza a menedékjog kérelmezésének jogát és az egyéni szabadságjogokat.

A Népszava felidézi, az Európai Bizottság még tavaly júliusban indított kötelezettségszegési eljárást Magyarország ellen, a folyamat 2019 januárjában lépett a második szakaszba. A magyar hatóságok ekkor egy indoklással ellátott véleményt kaptak, a válaszadásra két hónapjuk volt.

Lendületből érkezett Hollik István

A Népszava által közöltek 13 óra 21 perckor jelentek meg rövidhírként a „közszolgálati” MTI-n, egy percre rá viszont már Hollik István kormányszóvivő hosszú reakcióját közölte a közpénzből működő hírügynökség.

„A kormány továbbra is kiáll a „Stop Soros” törvénycsomag és a migránsok betelepítését tiltó alkotmánymódosítás mellett, mert azok Magyarország és a magyar emberek védelmét szolgálják”

– fogalmazott Hollik, a szokásos bevándorláspártizás kíséretében.

Kapcsolódó hírek