Bulvár

Sokkoló: 14 év után visszatér a Győzike Show, itt lesz látható

Életmód

Megszűnik egy kedvelt tévécsatorna Magyarországon

Belföld

Súlyos dolgokat állít Dúró Dóráról és Kocsis Mátéról Magyar Péter

Szupercellák csaphatnak le hétvégén az országra

Az Időkép előrejelzése szerint péntektől egyre nedvesebb, labilisabb légtömegek érkeznek térségünkbe, a hétvégén viharos idő lehet, jégesőre, felhőszakadásra is esély van.

Mint írják, pénteken az ország zömében még napsütéses idő várható, északon, északkeleten és délnyugaton azonban a délutáni, esti órákban szórványosan záporok, zivatarok alakulhatnak ki. A nyugatira forduló szél időnként élénk, zivatarok idején erős, viharos lehet. Közben nem tágít a kánikula: 29-35 fok várható.

Szombaton és vasárnap gyakran erősen megnövekszik a gomolyfelhőzet, több napsütés még szombaton északon, északnyugaton lehet. Zivatarok nagyobb számban az ország déli felén, míg vasárnap már szerte az országban kialakulhatnak. Sok helyen kell csapadékra számítani, a lassú áthelyeződésű cellákhoz elsősorban felhőszakadás, néhol jégeső társulhat.

Az előrejelzés szerint

szupercellák kialakulására is van esély, melyeket akár nagyobb méretű jég, heves szélvihar is kísérhet.

A prognózis szerint marad a meleg, némi mérséklődéssel: szombaton 28-32, vasárnap 26 és 31 fok között alakulhat a csúcshőmérséklet, zivatarokat követően átmenetileg több fokkal lehűlhet a levegő. Jelenleg úgy látszik, hogy a jövő hét elején is többfelé fordulhatnak elő záporok, zivatarok.

Kapcsolódó friss hírek

110 ezerhez közelít a külföldön dolgozó magyarok száma

Nagy baleset az M7-es autópályán, Balatonvilágosnál

Holttestet találtak az utcán Szentesen

Elképesztő pénzért kelt el Magyar Péter „női” napszemüvege

Aláírásgyűjtő aktivistákat vertek meg Budapesten

Busz és villamos karambolozott Budapesten