Bűnügy

3-as terrorfokozat van érvényben Magyarország területén

Belföld

Orbán Viktor tombol a Facebookon, elege van mindenből

Baleset

Nagy baleset Budapesten, több busz is késik

Szupercellák csaphatnak le hétvégén az országra

Az Időkép előrejelzése szerint péntektől egyre nedvesebb, labilisabb légtömegek érkeznek térségünkbe, a hétvégén viharos idő lehet, jégesőre, felhőszakadásra is esély van.

Mint írják, pénteken az ország zömében még napsütéses idő várható, északon, északkeleten és délnyugaton azonban a délutáni, esti órákban szórványosan záporok, zivatarok alakulhatnak ki. A nyugatira forduló szél időnként élénk, zivatarok idején erős, viharos lehet. Közben nem tágít a kánikula: 29-35 fok várható.

Szombaton és vasárnap gyakran erősen megnövekszik a gomolyfelhőzet, több napsütés még szombaton északon, északnyugaton lehet. Zivatarok nagyobb számban az ország déli felén, míg vasárnap már szerte az országban kialakulhatnak. Sok helyen kell csapadékra számítani, a lassú áthelyeződésű cellákhoz elsősorban felhőszakadás, néhol jégeső társulhat.

Az előrejelzés szerint

szupercellák kialakulására is van esély, melyeket akár nagyobb méretű jég, heves szélvihar is kísérhet.

A prognózis szerint marad a meleg, némi mérséklődéssel: szombaton 28-32, vasárnap 26 és 31 fok között alakulhat a csúcshőmérséklet, zivatarokat követően átmenetileg több fokkal lehűlhet a levegő. Jelenleg úgy látszik, hogy a jövő hét elején is többfelé fordulhatnak elő záporok, zivatarok.