Zivatarok előzik meg a visszatérő kánikulát, figyelmeztetést adtak ki

Egyre melegebb napok érkeznek a folytatásban, a hétvégén 30 fok feletti értékekre számíthatunk, azonban a legfrissebb prognózis szerint sokfelé megdörrenhet az ég.

Az Országos Meteorológiai Szolgálat szerint szerdán gomolyfelhős idő várható sok napsütéssel, az ország döntő részén csapadék nélkül, de este, késő este az Alpokalján néhol zápor esetleg előfordulhat, sőt a nyugati határvidékre egy-egy zivatar is besodródhat. Az északnyugati szelet élénk, az ország középső harmadában olykor erős széllökések kísérik. A legmagasabb nappali hőmérséklet 26 és 30 fok között valószínű. Késő estére 15 és 23 fok közé hűl le a levegő.

Csütörtökön a többórás napsütés mellett erőteljes gomolyfelhő-képződésre számíthatunk. A Dunántúlon több helyen, másutt helyenként várható zápor, zivatar. Többnyire mérsékelt marad a légmozgás, de zivatarok környezetében a szél viharossá fokozódhat. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 10 és 17, a legmagasabb nappali hőmérséklet 24 és 29 fok között alakul.

A hét negyedik napjára szinte az összes megyére figyelmeztetést adtak ki a várható zivatarok miatt. Mint írják, a Dunántúlon a zivatarokat elsősorban csütörtök délután viharos (60-80 km/h) szél, általában kis méretű jég, délnyugaton, délen lokálisan jelentős mennyiségű csapadék, esetleg felhőszakadás (20-30 mm) kísérheti.

met

Pénteken erőteljes gomolyfelhő-képződés mellett több-kevesebb napsütésre számíthatunk, több helyen várható zápor, zivatar. Általában gyenge vagy mérsékelt lesz a légmozgás, de zivatarok környezetében a szél viharossá fokozódhat. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 12 és 18, a legmagasabb nappali hőmérséklet 24 és 29 fok között várható.

Szombaton nagyrészt napos időre számíthatunk keleten több, nyugaton kevesebb gomolyfelhővel. Keleten helyenként zápor, zivatar alakulhat ki, nyugaton nem valószínű csapadék. A változó irányú szél többnyire mérsékelt marad. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 12 és 18, a legmagasabb nappali hőmérséklet 26 és 30 fok között várható.

Vasárnap napos időre számíthatunk többnyire kevés gomolyfelhővel. Inkább csak északkeleten, északon alakulhat ki egy-egy zápor, zivatar. A változó irányú szél mérsékelt marad. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 13 és 19,

a legmagasabb nappali hőmérséklet 28 és 32 fok között valószínű.

Kapcsolódó hírek