Baleset

Súlyos baleset történt az M2-es autóúton

Belföld

Botrány a Széll Kálmán téri aláírásgyűjtésen, videón a bunkó fideszes

Baleset

Ketten meghaltak egy balesetben Budapesten, a vétkes sofőr és utasai elmenekültek

Átverhették Orbánékat, vagy ők minket: nem kikötőt, hanem elhagyott ipartelepet vett a kormány Triesztben

A Külgazdasági és Külügyminisztérium által közreadott képen Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter (j) az olasz parti őrség hajóján Trieszt kikötőjében 2019. július 5-én.
A Külgazdasági és Külügyminisztérium által közreadott képen Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter (j) az olasz parti őrség hajóján Trieszt kikötőjében 2019. július 5-én. Fotó: MTI/KKM/Burger Zsolt

A hvg.hu értesülése szerint nem kikötőt, hanem egy lerobbant iparterületet vásárolt a magyar kormány Triesztben 31 millió euróért, melynek zömét két olasz cég, kisebb hányadát pedig az olasz állam birtokolta.

A 300 méteres partszakasszal rendelkező, 32 hektáros területen sem kikötő, sem logisztikai központ nincs, korábban egy olajfinomító működött rajta.

A hvg.hu úgy tudja, a magyar szállítmányozási szakma nem is érti a nagy garral bejelentett projektet: „a tengeri export ugyanis szinte teljes egészében konténerizált, azaz a magyarországi telephelyükön a cégek konténerekbe rakják az árujukat, majd elszállíttatják abba a kikötőbe, ahol a célországba tartó konténerhajó horgonyoz”.

A Triesztben létesítendő terminál viszont fizikailag nem alkalmas nagy konténerhajók fogadására: a megvett partszakasz vize is csak 13 méter mély.

A lap szerint amennyiben mégis fogadhatna nagyobb hajókat a leendő terminál, le kellene szerződni hajótársaságokkal is, „amelyek kegyeiért a kikötők kemény harcot vívnak, a magyar export pedig alig számít valamit e cégek forgalma felől nézve”.

Kapcsolódó friss hírek

Holttestet találtak az utcán Szentesen

Elképesztő pénzért kelt el Magyar Péter „női” napszemüvege

Aláírásgyűjtő aktivistákat vertek meg Budapesten

Busz és villamos karambolozott Budapesten

Orbán Viktor a kolostorkájában fogadta Irakli Kobakhidzét

Rémhír terjed a TikTokon a betétek befagyasztásáról, az MNB feljelentést tesz