Világrekord: 64-0-ra verte Dél-Koreát a magyar női vízilabda-válogatott

Világrekordot jelentő eredmény a kijelzőn a női vízilabda selejtezőkörének B csoportjában játszott Magyarország - Dél-Korea mérkőzésen a 18. vizes világbajnokságon a dél-koreai Kvangdzsuban 2019. július 14-én.
Világrekordot jelentő eredmény a kijelzőn a női vízilabda selejtezőkörének B csoportjában játszott Magyarország - Dél-Korea mérkőzésen a 18. vizes világbajnokságon a dél-koreai Kvangdzsuban 2019. július 14-én. Fotó: MTI/Kovács Tamás

Történelmi kiütéssel kezdte a magyar női vízilabda-válogatott vasárnap a Kvangdzsuban zajló vizes világbajnokság csoportküzdelmeit.

Bíró Attila együttese 64-0-s sikerével

a sportág történetének legnagyobb arányú győzelmét aratta:

az eddigi rekordot Jugoszlávia tartotta, amely az 1985-ös Universiadén 62-0-ra ütötte ki Guatemalát.

Magyar szempontból mindeddig egy 2014-es világkupa mérkőzés jelentette a csúcsot: akkor a Merész András irányította női válogatott 42-0-ra nyert Szingapúr ellen az oroszországi Hanti-Manszijszkban. Abból a csapatból Gangl Edina, Keszthelyi Rita és Illés Anna most is a vízben volt.

Kvangdzsu, 2019. július 14.Szilágyi Dorottya (b) és a koreai Jun Jea Rin a női vízilabda selejtezőkörének B csoportjában játszott Magyarország - Dél-Korea mérkőzésen a 18. vizes világbajnokságon a dél-koreai Kvangdzsuban 2019. július 14-én. A magyar női vízilabda-válogatott 64-0-s sikerével a sportág történetének legnagyobb arányú győzelmét aratta.

Szilágyi Dorottya (b) és a koreai Jun Jea Rin a női vízilabda selejtezőkörének B csoportjában játszott Magyarország – Dél-Korea mérkőzésen a 18. vizes világbajnokságon a dél-koreai Kvangdzsuban 2019. július 14-én.
Fotó: MTI/Kovács Tamás

Azt már a torna előtt tudni lehetett, hogy a dél-koreaiaknak semmi esélyünk sincs, ugyanakkor egészen szürreális volt látni, hogy a házigazdák még a folyamatos középkezdések után sem képesek nemhogy lövőhelyzetbe kerülni, de még előre haladni sem. A teljesen komolytalan összecsapást jól jellemzi, hogy kétszer is a saját térfeléről lőtt gólt a magyar csapat, sőt, még Gangl Edina és Magyari Alda is próbálkozhatott a kapuból.

A mérkőzés „legjobbja” a rendkívül barátságos közönség volt, amely minden magyar gólnak tapsolt és lelkesen buzdította honfitársait.

A magyarok legeredményesebb játékosa Parkes Rebecca volt 11 góllal.

„Nem tudtuk a világcsúcsot, sőt, azt sem mondtam a játékosoknak, hogy minél több gólt kell lőni. Annyit kértem, hogy ússzuk meg sérülés nélkül és legyen ez egy bemelegítés a most következő konditermi edzésre. Engem is meglepetésként ért, hogy ilyen gyenge az ellenfél, de megadtuk azt a tiszteletet, hogy nem szórakoztunk, vagy bohóckodtunk. Így is azonban ötven százalék alatt fizikai teljesítménnyel lőttünk ennyi gólt. Ez volt életem leghosszabb mérkőzése, egyben a legunalmasabb is”

– mondta a találkozót követően a szövetségi kapitány.

Kapcsolódó hírek