Bűnügy

Rengeteg pénzt találtak: vesztegetés gyanúja miatt őrizetbe vették egy fővárosi tankerületi központ vezetőjét

Gazdaság

Brutális megszorítást jelentett be Varga Mihály, összeomlott a költségvetés

Bűnügy

Lelőttek egy férfit Komádiban

Riasztás szinte az egész országban: jég, felhőszakadás is jöhet

A nyár egyik legkiábrándítóbb hétvégéjét hozhatja el egy hidegfront: szombat délelőtt az ország zömére riasztást adtak ki, órákon belül zivatarok, felhőszakadások moshatják el a hétvége első napját.

Az Országos Meteorológiai Szolgálat előrejelzése szerint szombaton napközben több helyen, éjfélig elszórtan valószínű zivatar az országban, ritkábban északnyugaton, környezetükben szélerősödés (50-70), néhol (nagyobb eséllyel az ország délkeleti felében) felhőszakadás (> 30 mm), illetve kis méretű jég előfordulhat. A legmagasabb nappali hőmérséklet 20 és 25 fok között valószínű. Késő estére 13 és 18 fok közé csökken a hőmérséklet.

Szombatra az összes megyére figyelmeztető előrejelzést adtak ki a várható zivatarok miatt:

zivatar-veszelyjelzes

Forrás: met.hu

10 óra után rengeteg járás sárgult be a meteorológiai szolgálat riasztási térképén, ami azt mutatja, hogy a jelölt területeken órákon belül várható felhőszakadás és zivatar:

riasztas-felhoszakadas

Fotó: met.hu

riasztas-zivatar

Forrás: met.hu

A vasárnap is oda

Vasárnap napközben a szombatinál kisebb számban, összességében szórványosan valószínű zivatar, gyakrabban a középső és keleti területeken, de kisebb számban nyugaton is előfordulhat, lokálisan jelentősebb mennyiségű (> 20 mm) csapadékra azonban már csak délkeleten van esély, a többi maihoz hasonló kísérőjelenség mellett. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 11 és 17, a legmagasabb nappali hőmérséklet 20 és 26 fok között várható.

zivatar-vasarnap-figyelmeztetes

Forrás: met.hu