Horogkereszteket festettek a tapolcai Fidesz iroda és a volt zsinagóga falára

A tapolcai Fidesz-iroda falán hajnalban felfedezett horogkereszt 2019. július 12-én.
A tapolcai Fidesz-iroda falán hajnalban felfedezett horogkereszt 2019. július 12-én. Fotó: MTI/Mátyus Tamás

Horogkereszteket festettek Tapolcán a volt zsinagóga épülete és a helyi Fidesz iroda falára péntekre virradóra. Az ügyben a párt tapolcai elnöke feljelentést tett, a rendőrségen rongálás miatt indult eljárás.

Császár László, a Fidesz-KDNP tapolcai elnöke az MTI-nek azt mondta,

péntekre virradóra ismeretlenek horogkeresztet fújtak fel a párt belvárosi irodájának falára, valamint a közeli volt zsinagóga épületére.

A volt zsinagóga épületén hajnalban felfedezett, azóta fehérrel lefestett horogkeresztek Tapolcán 2019. július 12-én.

A volt zsinagóga épületén hajnalban felfedezett, azóta fehérrel lefestett horogkeresztek Tapolcán 2019. július 12-én. Fotó: MTI/Mátyus Tamás

A Fidesz-KDNP a leghatározottabban elutasít minden hasonló cselekedetet és elhatárolódnak az önkényuralmi jelképeket használóktól és a várost megrongálóktól – mesélte.

A Veszprém Megyei Rendőr-főkapitányság sajtószolgálata az MTI kérdésére azt közölte: az ügyben rongálás vétségének gyanúja miatt indult eljárás a Tapolcai Rendőrkapitányságon ismeretlen tettes ellen.

Az MTI helyszíni információi szerint a volt zsinagóga falára három, a Fidesz-irodára pedig egy horogkeresztet festettek fel. A jelenleg művelődési házként működő egykori zsinagógán már péntek délben fehér festékkel átfestették a horogkereszteket.

Kapcsolódó hírek