Bulvár

Hajdú Péter kiröhögte Magyar Pétert, majd gyorsan letiltotta a kommentelési lehetőséget

Baleset

Nagy baleset a Liszt Ferenc-repülőtérre vezető úton, teljes útlezárás

Belföld

Rendesen betojhattak: Orbán Viktor is beszédet mond a Békemeneten

Eltűnt a BRFK pendrive-ja, rajta az összes munkatárs személyes adatával

5 millió forintra bírságolta a Budapesti Rendőr-főkapitányságot a Nemzeti Adatvédelmi és Információszabadság Hatóság – vette észre az Index –, a főkapitányság munkatársa ugyanis

elhagyott egy 4 GB-os pendrive-ot, rajta a BRFK teljes rendvédelmis állományának, 1733 főnek a személyes adataival, úgy mint születési név, születési idő, anyja neve, TAJ-szám, beosztás, munkakör.

A NAIH határozatában az olvasható, hogy a munkatársa még januárba vitte magával a pendrive-ot egy értekezletre. Az adathordozót a kulcskarikájára fűzte, a kulcsot pedig magával vitte a szállodai szobájába. Másnap kijelentkezett a szállodából, majd egy rövid gyorséttermi kitérő után visszatért a budapesti szolgálati helyére, ekkor vette észre, hogy nincs meg a pendrive, ami egyébként nem a szolgálati, hanem egy magáncélra használt adathordozója volt, és semmilyen biztonsági megoldás nem védte.

Még aznap jelentette az elöljárójának, hogy nyoma veszett az eszköznek. Felhívták a szállodát és a gyorsétteremet is, azonban mindhiába, a pendrive azóta sem lett meg.

A rendőrrel szemben fegyelmi eljárás indult.

Kapcsolódó friss hírek

Írd te a Röviden híreit!

Szerkesztő-újságírót keresünk, jelentkezz!