Külföld

Merényletet követtek el Robert Fico ellen, több lövés is eltalálhatta

Bűnügy

Halálra vertek egy 17 éves fiút Szabolcsban

Külföld

Friss hírek érkeztek Fico állapotáról, ezt lehet tudni csütörtök délben

Államtitkárnak adta ki magát egy férfi Debrecenben, így lopott szét több boltot

Államtitkárnak adta ki magát egy férfi Debrecenben, így lopott szét több boltot
Fotó: police.hu

Sokat elárul a szolgalelkű NER-alattvalónak trenírozott magyar társadalomról, hogy egy 52 éves férfi több debreceni üzletből is milliós értékű árukat tudott kihozni fizetés nélkül, amihez mindössze csak annyit kellett mondania, hogy ő egy államtitkár.

A rendőrségre még 2018 októberében érkezett feljelentés arról, hogy egy férfi több millió forinttal károsított meg egy debreceni üzletet. A csaló főleg műszaki cikkeket árusító boltokat szemelt ki, majd

államtitkárnak adta ki magát, és politikai kapcsolataira hivatkozva félrevezette az eladókat.

A debreceni lakos így több millió forint értékben hozott el laptopokat, számítástechnikai eszközöket az üzletekből, de volt olyan ajándékbolt, ahonnan borokat és kristálypoharakat vitt haza.

A módszere az volt, hogy előre felhívta az üzleteket, bemutatkozott, mint államtitkár és a bolt alkalmazottjainak elmondta, hogy egy ugyancsak magas politikai befolyással bíró kollégája fogja átvenni a kiválasztott műszaki cikkeket. A férfi azért, hogy még hitelesebb legyen, a nem létező kollégáját a saját személyazonosságával ruházta fel, így amikor bement az üzletekbe és a telefonos beszélgetésekre hivatkozott, volt, hogy még a személyi igazolványát is megmutatta az eladóknak, mondván ő az, akit az államtitkár a telefonban említett.

A police.hu most azt írja, 2019. július 9-én bűnügyi őrizetbe vették B. Istvánt, majd előterjesztést tettek letartóztatásának indítványozására. A Debreceni Rendőrkapitányság csalás bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt indított nyomozást vele szemben.

Kapcsolódó friss hírek

Írd te a Röviden híreit!

Szerkesztő-újságírót keresünk, jelentkezz!