Államtitkárnak adta ki magát egy férfi Debrecenben, így lopott szét több boltot

Államtitkárnak adta ki magát egy férfi Debrecenben, így lopott szét több boltot
Fotó: police.hu

Sokat elárul a szolgalelkű NER-alattvalónak trenírozott magyar társadalomról, hogy egy 52 éves férfi több debreceni üzletből is milliós értékű árukat tudott kihozni fizetés nélkül, amihez mindössze csak annyit kellett mondania, hogy ő egy államtitkár.

A rendőrségre még 2018 októberében érkezett feljelentés arról, hogy egy férfi több millió forinttal károsított meg egy debreceni üzletet. A csaló főleg műszaki cikkeket árusító boltokat szemelt ki, majd

államtitkárnak adta ki magát, és politikai kapcsolataira hivatkozva félrevezette az eladókat.

A debreceni lakos így több millió forint értékben hozott el laptopokat, számítástechnikai eszközöket az üzletekből, de volt olyan ajándékbolt, ahonnan borokat és kristálypoharakat vitt haza.

A módszere az volt, hogy előre felhívta az üzleteket, bemutatkozott, mint államtitkár és a bolt alkalmazottjainak elmondta, hogy egy ugyancsak magas politikai befolyással bíró kollégája fogja átvenni a kiválasztott műszaki cikkeket. A férfi azért, hogy még hitelesebb legyen, a nem létező kollégáját a saját személyazonosságával ruházta fel, így amikor bement az üzletekbe és a telefonos beszélgetésekre hivatkozott, volt, hogy még a személyi igazolványát is megmutatta az eladóknak, mondván ő az, akit az államtitkár a telefonban említett.

A police.hu most azt írja, 2019. július 9-én bűnügyi őrizetbe vették B. Istvánt, majd előterjesztést tettek letartóztatásának indítványozására. A Debreceni Rendőrkapitányság csalás bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt indított nyomozást vele szemben.

Kapcsolódó hírek