Megveszi az egyik legnagyobb hazai IT-céget Mészáros Lőrinc jobbkeze

Megveszi az egyik legnagyobb hazai IT-céget Mészáros Lőrinc jobbkeze
Fotó: Unsplash/Mika Baumeister

Megállapodott a 4iG és a Magyar Telekom a T-Systems eladásáról – közölte a 4iG kedden a Budapesti Értéktőzsde honlapján.

A megállapodás alapján a 4iG Nyrt. a tranzakció zárásakor megvásárolja az egyik legnagyobb magyarországi informatikai céget, a T-Systems-et. A tranzakció zárását megelőzően a T-Systems Magyarország kis-és középvállalati értékesítési üzletága leválasztásra kerül, és az nem képezi az ügylet tárgyát.

A felek hosszú távú stratégiai együttműködési megállapodást is kötnek, amelynek értelmében a T-Systems Magyarország továbbra is értékesíti a Magyar Telekom távközlési szolgáltatásait a nagyvállalati és a közszféra szegmensekben.

A vételárról nem tudni közelebbit, de a Portfolio.hu úgy számol, valahol

24 és 83 milliárd forint között lehet.

A stróman strómanja?

A 4iG korábban többségében Mészáros Lőrinc felcsúti milliárdos érdekkörébe tartozott, de néhány hete a Mészárossal szoros üzleti kapcsolatban álló Jászai Gellért nevére került a vállalatcsoport legnagyobb részvénycsomagja. Az Index akkori elmélete szerint ezzel a machinációval ágyaztak meg a mostani tranzakciónak, hogy a Magyar Telekom német tulajdonosának, a Deutsche Telekomnak ne Orbán oligarchájával kelljen üzletelnie, ami politikailag meglehetősen ciki lenne Németországnak.

Kapcsolódó hírek