Rogán: óriási különbség van Nyugat- és Közép-Európa között

Rogán: óriási különbség van Nyugat- és Közép-Európa között
Fotó: MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda/Szecsődi Balázs

Rogán Antal a Kossuth rádió Vasárnapi újság című műsorában arról beszélt, hogy az Európai Bizottságnak olyan vezetőre van szüksége, aki tiszteli a közép-európai országokat.

A Miniszterelnöki Kabinetiroda vezetője szerint Frans Timmermans, a szocialisták csúcsjelöltje és Manfred Weber, az Európai Néppárt jelöltje is egyértelműen bevándorláspárti politikusok, ráadásul Manfred Weber nyilatkozataiban több alkalommal is sértően beszélt Magyarországról és a magyarokról, amikor azt mondta, nem kér a magyarok szavazataiból.

Pedig Rogán szerint óriási különbség van Nyugat- és Közép-Európa között.

Míg Nyugat-Európa már együtt élt a bevándorlással, addig Közép-Európa ebből a szempontból más. A közép-európai országok olyan vezetőt akartak választani, aki nem akarja akaratát ráerőltetni más országokra

– magyarázta, a fejlettségbeli különbségekről mélyen hallgatva.

Rogán úgy véli, lehet megelőlegezett bizalmat adni az új vezetőknek, „Ursula von der Leyen asszonyt is úgy lehetett megválasztani, hogy Orbán Viktor telefonon beszélt a jelölttel, és megkérdezte őt arról, hogy bizottsági elnökként hajlandó-e kellő tiszteletet tanúsítani Magyarország és a közép-európai nemzetek iránt”. Erre ígéretet kaptunk – mesélte Rogán.

Kapcsolódó hírek