Bűnügy

Leszámolás? Egymásnak esett két csapat Pécs belvárosában, két férfit elgázoltak – videón az eset

Baleset

Megtalálták a verőcei hajóbaleset 19 éves áldozatának holttestét

Belföld

Magyar Péter a hatvanpusztai Orbán-birtok elől üzent

100 kilométeres széllel, felhőszakadással söpörheti ki a forróságot a hidegfront

Aszfaltolvasztó hőséggel indul a július, hétfőn első- és másodfokú figyelmeztetés él országszerte a kánikula miatt, kedden viszont egy markáns hidegfront érkezése várható.

Az Országos Meteorológiai Szolgálat szerint hétfőn hét dunántúli megyében másodfokú, másutt elsőfokú veszélyjelzés él, ugyanis várhatóan 33-37 fok között alakul a csúcshőmérséklet:

hoseg-figyelmeztetes

Forrás: met.hu

Az Időkép szerint kedden egy hidegfront toppan be. Délkeleten marad a napos idő, máshol megszaporodnak a gomolyfelhők, és szórványosan, főként nyugaton, délnyugaton és északkeleten záporok, zivatarok alakulhatnak ki, sőt,

szupercellák is képződhetnek, melyekhez akár 80-100 km/órát elérő széllökések, felhőszakadás, akár nagyobb méretű jég társulhatnak.

Az Időkép szerint zivataroktól függetlenül is nagy területen megélénkül, megerősödik az északira-északnyugatira forduló szél. Az ország nagy részén még 30-35 fok lesz jellemző napközben, északon-északnyugaton viszont már 28-29 fok köré mérséklődik a hőség – írják.

A front mögött a hét közepén napos-gomolyfelhős idő várható, kisebb záporok csak helyenként lehetnek,m 26 és 31 fok közötti értékeket mutat majd a hőmérő a legmelegebb órákban.

Kapcsolódó friss hírek

Írd te a Röviden híreit!

Szerkesztő-újságírót keresünk, jelentkezz!