Belföld

Drámai felvételt tettek közzé a szinte magatehetetlenül fekvő Karsai Dánielről

Baleset

Patkány rágott meg egy alvó kisbabát Ócsán

Bulvár

36 évesen meghalt Azahriah menedzsere

Megmagyarázta a Fidesz, miért nem szavazták meg a máltai újságírógyilkosság kivizsgálását

Daphne Caruana Galizia, a 2017 októberében meggyilkolt oknyomozó újságírónő.
Daphne Caruana Galizia, a 2017 októberében meggyilkolt oknyomozó újságírónő. Fotó: Facebook/In Memory Of Daphne Caruana Galizia

A Fidesz szerint csupán ürügy a 2017-ben Máltán meggyilkolt Daphne Caruana Galizia oknyomozó újságíró ügyében kezdeményezett nemzetközi vizsgálat, hogy politikai támadást indítsanak Málta ellen – magyarázta a kormánypárt az Euronews.hu-nak, miután kiderült, fideszes képviselők nemmel szavaztak a vizsgálat megindítása kapcsán az Európai Tanácsban.

A Fidesz szerint ugyanúgy sürgetik Daphne Caruana Galizia meggyilkolásának kivizsgálását, mint mások, azonban felháborítónak tartják, hogy a határozati javaslat véleményük szerint

„arra használja ki ezt a tragikus esetet, hogy támadást indítson az Európa Tanács egyik tagállama, Málta ellen. A szövegnek alig ötöde foglalkozik az újságírónő meggyilkolásával, ami csak ürügy arra, hogy politikai támadást intézzenek a szigetország ellen, megkérdőjelezzék jogállamiságát”

– fogalmaztak, hozzátéve: az Európa Tanács parlamenti közgyűlése egy politikai testület, amely politikai, nem pedig jogi véleményt képes kinyilvánítani.