Belföld

Orbán Viktort már orvoshoz küldenék eszelős vasárnapi bejegyzése után

Baleset

Halálos tragédia Budapesten

Bűnügy

3-as terrorfokozat van érvényben Magyarország területén

Szupercellákat, jégverést hozhat az érkező hidegfront

32-37 fok is várható csütörtökön, azonban az Időkép szerint markáns hidegfront fut be délután, heves viharokat ígérve.

Az időjárásportál szerint az északnyugat felől megérkező front nyomán keleten, északkeleten, valamint Vas és Zala megyében

szupercellás zivatarok kialakulására is esély van.

Ezekhez felhőszakadás, károkozó szélroham, és akár 3-5 centi átmérőjű jég is társulhat – írják. A fronttal együtt nagy területen északnyugatira fordul, és megerősödik a szél. Az Országos Meteorológiai Szolgálat több megyére figyelmeztetést adott ki csütörtökre a várható égzengés miatt:

zivatar-figyelmeztetes-idojaras

Forrás: met.hu

A front nem marad sokáig, pénteken már újra a napsütésé lesz a főszerep, maximum az ország középső harmada lehet felhősebb, csapadékra azonban nem kell számítani. A front enyhülést is hoz, 24-29 fokig hűlhet a levegő.

Szombaton is derűs időre van kilátás, keleten élénk, erős lehet az északias szél, 25-30 fokra van kilátás. A vasárnap már melegebb lesz, 28-33 fokot mutathat majd a napsütésben a hőmérő. Erős UV-sugárzás várható 10 és 16 óra között, ezért érdemes lesz kerülni a közvetlen napfényt, valamint szalmakalappal, napszemüveggel és meggyőző faktorszámú naptejjel is felfegyverkezni.