A fideszes alpolgármester javaslatára bezárják Keszthely utolsó szabad strandját

A fideszes alpolgármester javaslatára bezárják Keszthely utolsó szabad strandját
Fotó: keszthely.hu

Jövőre már nem lehet ingyenesen fürdőzni a keszthelyi Balaton-parton, a helyi képviselő-testület ugyanis Nagy Bálint fideszes alpolgármester javaslatára megszüntette a város utolsó szabadstrandját – tudta meg a Népszava.

A strand helyén fizetős, „kutyás élményparkot és piknikkertet” hozna létre egy budapesti vállalkozás. A javaslatot egyedül a DK-s Kovács Viktória nem támogatta, és mint a lapnak elmondta, több szempontból is érthetetlen és felháborító a döntés.

„Amellett, hogy megnehezítik a kispénzűek strandolási lehetőségeit, megszűnik az egyetlen hely Keszthelyen, ahol a biciklisek meg tudtak állni, rendelkezésükre állt vizesblokk, és ingyenesen fürdőzhettek a Balatonban”

– magyarázta az ellenzéki képviselő.

A Népszava megjegyzi, a keszthelyi partszakaszon néhány éve Mészáros Lőrinc és Tiborcz István is megvetette a lábát. Mészáros a Hunguest Hotels megvásárlásával jutott szállodákhoz, Orbán Viktor milliárdos veje pedig 2014-ben vette meg a keszthelyi yachtkikötőt, majd miután névleg kiszállt a cégből, megszerezte a város ikonikus szállodáját, a Hullámot, valamint a kempinget, és egy óriási, beépíthető part menti telket is.

Ezek is érdekelhetnek