Kövér László keresztbe tett egy Orbán Viktor-szobornak

Kövér László, az Országgyűlés elnöke beszédet mond az Országház Bora pályázat eredményhirdetésén az Országház Vadásztermében 2019. június 14-én.
Kövér László, az Országgyűlés elnöke beszédet mond az Országház Bora pályázat eredményhirdetésén az Országház Vadásztermében 2019. június 14-én. Fotó: MTI/Máthé Zoltán

A miniszterelnököt ábrázoló szobor felállítását javasolta Felcsúton, Orbán Viktor házánál a jobbikos Jakab Péter, Kövér Lászlónak azonban nem tetszett az ötlet.

Az Mfor.hu szerint Jakab a 2020-as költségvetési törvényjavaslathoz nyújtott be módosító indítványt, mely a szoborállítás költségeire 100 ezer forintot különített volna el a Miniszterelnöki Kabinetiroda kommunikációs büdzséjéből.

„Minden bukott diktátornak jár a szobor, hogy később legyen mit ledönteni. A fenti költség biztosítása mindössze 100.000 forint erejéig érintené közvetlenül a költségvetést. A megvalósításhoz szükséges fennmaradó összeg fedezése érdekében javasoljuk Mészáros Lőrinc, mint Orbán Viktor vagyonkezelője bevonását a projektbe, hogy a pénz ne legyen akadály a beruházásnál várhatóan megjelenő túlárazás esetén se”

– írta Jakab Péter az indítvány indoklásához.

Kövér László házelnök azonban visszautasította az indítványt, mondván, sérti az Országgyűlés tekintélyét, így egyelőre nem lesz Orbán-szobor Felcsúton, legalábbis ilyen módon nem.

Kapcsolódó hírek