Baleset

Patkány rágott meg egy alvó kisbabát Ócsán

Belföld

Orbán Viktor tombol a Facebookon, elege van mindenből

Baleset

Agyonlőtte magát egy középiskolás Nagyatádon

Elengedte a bíróság a férfit, aki késsel kirabolt egy trafikot a Józsefvárosban

Keddi hír volt, hogy Budapesten, a Práter utcában előző este kirabolt egy férfi egy dohányboltot. A késes támadó 122 ezer forintot zsákmányolt, miközben a két eladólányt többek között nyakelvágással fenyegette meg. Az üzletből kilépve egy arra járó fotós, Veres Viktor vette üldözőbe a rablót, így sikerült végül a rendőröknek szinte azonnal elkapniuk.

A 21 éves elkövetőt felfegyverkezve elkövetett rablás bűntett miatt gyanúsítottként hallgatták ki, majd őrizetbe vették, és letartóztatták.

A bűncselekmény „egyértelműsége” miatt a férfit szerdán gyorsított eljárásban már bíróság elé is állították, ahol azonban meglepő ítélet született.

Az ügyészség közleményében olvasható, és a tanúként beidézett fotós is hosszú Facebook-posztban számolt be róla, hogy bár a vádlottat a bíróság bűnösnek mondta ki, és 3 év 6 hónap fegyházbüntetésre ítélte,

„a bíróság – ügyészi indítvány ellenére – a vádlott letartóztatását nem rendelte el”.

Vagyis a késes támadó szabadon távozhatott a bíróságról, és minimum hétfőig, a következő tárgyalásig még biztosan szabadon jöhet-mehet – akár az előzőleg kirabolt trafikba is.

Veres az ítélethirdetés kapcsán egyébként azt írta posztjában, a tanúként ugyancsak beidézett dohánybolti eladók, a két lány

„majdnem elsírta magát, kezük-lábuk remegett, én mondtam is hogy tűnés innen, ne várják/várjuk meg míg leveszik erről az izéről a bilincset”.