Bűnügy

Sörösdobozt vágtak egy villamosvezetőhöz Budapesten, kórházba kellett vinni

Bulvár

Hajdú Péter kiröhögte Magyar Pétert, majd gyorsan letiltotta a kommentelési lehetőséget

Külföld

625 millió forint dugódíjjal tartozik a magyar nagykövetség Londonnak

A magyar sajtó elől bujkálva találkozott Orbán a boszniai szerbek elnökével

Milorad Dodik, a bosznia-hercegovinai háromtagú kollektív államelnökség soros, szerb elnöke (b) és Orbán Viktor miniszterelnök sajtónyilatkozatot tesz találkozójuk után Budapesten, a Karmelita kolostorban 2019. június 18-án.
Milorad Dodik, a bosznia-hercegovinai háromtagú kollektív államelnökség soros, szerb elnöke (b) és Orbán Viktor miniszterelnök sajtónyilatkozatot tesz találkozójuk után Budapesten, a Karmelita kolostorban 2019. június 18-án. Fotó: MTI/Koszticsák Szilárd

Milorad Dodikkal, a boszniai szerbek elnökével ebédelt kedden Orbán Viktor, majd közös sajtótájékoztatót is tartottak, amire azonban a magyarországi sajtót valamiért nem hívták meg – írta meg a 444.hu.

Megjegyzik, a szerb sajtó részletesen tudósíthatott a sajtótájékoztatóról, videót is közöltek, melyen a szerb szinkron alatt hallatszanak a magyar miniszterelnök szavai. A 444.hu úgy tudja, a sajtótájékoztatót olyannyira nem reklámozták, hogy a kormány

külföldi hírügynökségeknek reggel még le is tagadta, hogy lesz ma ilyen sajtóesemény.

A félig titkos találkozóról a kormany.hu és az MTI is mélyen hallgatott, noha információk szerint még Áder János és Szijjártó Péter is tárgyalt Dodikkal.

A furcsa bujkálást leleplező 444-cikk után 40 perccel – a szerb sajtó által élőben adott sajtótájékoztató után több, mint két órával – aztán az MTI hirtelen kiadott egy gyorshírt a találkozóról.

Eszerint Dodik és Orbán a Magyarország megállapodtak, hogy Magyarország és Bosznia-Hercegovina között a magas szintű kapcsolatokat tovább fogják erősíteni, egyúttal rögzítették, hogy Budapest Szarajevó mellett Banja Lukával – a boszniai Szerb Köztársaság kormányzati székhelye – is kiépít intenzív politikai és gazdasági kapcsolatokat, mert azok jelenlegi szintje nem megfelelő.

A szerb nacionalizmus meghatározó alakjának számító Dodik, aki úgy tudni, nagy híve a háborús bűnökért életfogytiglanra ítélt Radovan Karadžićnak, 16 autóból álló konvojjal és államfőknek kijáró biztosítással érkezett hazánkba.

Kapcsolódó friss hírek

Írd te a Röviden híreit!

Szerkesztő-újságírót keresünk, jelentkezz!