Belföld

Botrány a Széll Kálmán téri aláírásgyűjtésen, videón a bunkó fideszes

Bulvár

Sokkoló: 14 év után visszatér a Győzike Show, itt lesz látható

Bulvár

Magyar Péter elárverezi a „női” napszemüvegét, elképesztő összegnél tart a licit

Megsértődött az egyház, kivonul a gerjeni iskola mögül, mert a szülők le akarták váltani az igazgatót

Politikai nyomásgyakorlást emleget az egyházmegye.

Szeptember 1-jétől a gerjeni református iskola ismét állami fenntartású lesz, a tolnai Szent Mór Katolikus Általános Iskola pedig megszűnik. A gerjeni iskola fenntartója a szekszárdi tankerületi központ lesz, a tolnai intézménytől átveszik a tanulókat – közölte Gerzsei Péter, a tankerület igazgatója.

Az egyház azért hátrál ki a gerjeni intézmény mögül, mert – Romhányi Károly független polgármester szerint – a szülők az igazgató leváltását kezdeményezték, amihez csatlakoztak a pedagógusok és az önkormányzat is.

Rácz József, a Tolnai Református Egyházmegye esperes úgy véli, ez

politikai nyomásgyakorlás.

Az iskolában 86 diák tanult, de a következő tanévben kevesebben lesznek, mert többen más településen folytatják tanulmányaikat.

A tolnai általános iskola fenntartásának megszüntetését a Pécsi Egyházmegye már februárban bejelentette, mert indoklásuk szerint „az erőfeszítések ellenére nem sikerült az intézménynek megtalálnia a helyét és feladatát az egyházmegye köznevelési rendszerében”.

Az iskolának a tanév végén 78 diákja volt, közülük többen környező településeken tanulnak majd, 55-60 tanulót a szekszárdi tankerülethez tartozó, tolnai Wosinsky Mór Általános Iskola vesz át, a tíz főállású pedagógusból heten folytatják a munkát az állami fenntartású iskolákban – mondta Kleinné Hága Gyöngyi, a 22 évig katolikus iskolaként működött intézmény vezetője.

Kapcsolódó friss hírek

110 ezerhez közelít a külföldön dolgozó magyarok száma

Nagy baleset az M7-es autópályán, Balatonvilágosnál

Holttestet találtak az utcán Szentesen

Elképesztő pénzért kelt el Magyar Péter „női” napszemüvege

Aláírásgyűjtő aktivistákat vertek meg Budapesten

Busz és villamos karambolozott Budapesten