Baleset

Nagy baleset a Liszt Ferenc-repülőtérre vezető úton, teljes útlezárás

Bűnügy

Halálra vertek egy 17 éves fiút Szabolcsban

Bulvár

Gálvölgyi János rosszul lett az előadás előtt, nem tudott színpadra állni

Akkora a forróság, hogy leáll a légi szúnyogirtás

A hőség miatt szünetel a légi szúnyogirtás, a földi permetezés ugyanakkor zavartalan – közölte az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság pénteken.

Mint írták, a rendkívüli meleg miatt a rovarok a szokásosnál tovább rejtőznek el a növényzet között és később élénkülnek fel.

A repülésbiztonsági szabályok szerint viszont közvetlenül napnyugtát megelőző időszakban, illetve legfeljebb az azt követő húsz percig lehet munkarepülést végezni, amikor a meleg miatt csak a rovarok töredékét éri el a kipermetezett szer, ezért az elvégzett munka hatásfoka jelentősen csökken.

Emiatt szünetel átmenetileg a légi szúnyogirtás, a földi permetezést azonban napnyugta után folyamatosan végzik a szakemberek.

Felhívták a figyelmet arra, hogy országszerte mindenhol komoly szúnyogártalomra kell számítani. A májusi esőzések és a hirtelen jött meleg idő hatására robbanásszerűen emelkedett a vérszívók száma. A hőségriasztás után – mely jelen állás szerint vasárnapig tart – terv szerint folytatódik a légi és földi szúnyogirtás – közölte.

Kapcsolódó friss hírek

Írd te a Röviden híreit!

Szerkesztő-újságírót keresünk, jelentkezz!