Tovább tombol a hőség, mutatjuk, mi várható

37 fok is lehet a héten.

Strandolók a balatonfenyvesi szabadstrandon 2019. június 10-én.
Strandolók a balatonfenyvesi szabadstrandon 2019. június 10-én. Fotó: MTI/Varga György

Egyre melegebb napok jönnek az Országos Meteorológiai Szolgálat előrejelzése szerint,

a hőmérséklet napokon belül alulról súrolhatja a 40 fokot.

A szakember szerint szerdán túlnyomóan napos idő várható kevés gomoly- és fátyolfelhővel. Csapadék az ország legnagyobb részén nem lesz, de délután, este északkeleten, valamint az Alpokalján előfordulhat néhol zápor, zivatar. A délkeleti szél több helyen megélénkül, zivatarok környezetében átmenetileg erős, viharos széllökések is lehetnek. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet többnyire 16, 21 fok között alakul, de északkeleten a völgyekben néhol 12, 14 fok is lehet. A legmagasabb nappali hőmérséklet 31 és 34 fok között valószínű.

A várható meleg miatt az egész országra figyelmeztetést adtak ki szerdára:

hoseg

Forrás: met.hu

Csütörtökön napos, nagyrészt derült időre számíthatunk, kis területen lehet erőteljesebb a gomolyfelhő-képződés, és legfeljebb egy-egy zápor, zivatar alakulhat ki északon. A déli, délkeleti szelet többfelé élénk, nyugaton néhol erős lökések kísérik. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 17 és 22, a legmagasabb nappali hőmérséklet 32 és 36 fok között várható.

Pénteken többnyire derült vagy gyengén felhős lesz az ég, csapadék nem várható. Mérsékelt marad légmozgás. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 18 és 23, a legmagasabb nappali hőmérséklet 32 és 36 fok között valószínű.

Szombaton napos idő lesz kevés gomolyfelhővel. Csapadék nem várható. A déli, délkeleti szelet többfelé élénk lökések kísérik.

A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 18 és 23, a legmagasabb nappali hőmérséklet 33 és 37 fok között várható.

Vasárnap némi változás érkezik. A napsütés mellett elsősorban nyugaton és északon erősödő gomolyfelhő-képződés várható, és főként arrafelé délutántól szórványosan zápor, zivatar valószínű. A Dunántúlon a szél északnyugatira fordul, megélénkül, helyenként megerősödik, másutt csak zivatar környezetében lehet szélerősödés. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 18 és 23, a legmagasabb nappali hőmérséklet többnyire 32 és 36 fok között, északnyugaton 30 fok körül alakul.

Kapcsolódó hírek