Baleset

Halálos hajóbaleset Verőcénél: két holttestet megtaláltak, öt embert még keresnek

Külföld

625 millió forint dugódíjjal tartozik a magyar nagykövetség Londonnak

Bulvár

Hadházy: Orbán Ráhel 13 millió forintos karórát és 1 milliós szoknyát viselt

Extrém hőhullámok jöhetnek nyáron, ilyen forróság lehet Magyarországon

Gyakoriak lesznek a nyáron az évszakhoz képest extrém hőhullámok: az AccuWeather részletes, 2019-es előrejelzése szerint

40 fok fölé is emelkedhet a kontinens bizonyos pontjain a hőmérséklet.

A prognózis szerint a hőség júniusban veszi majd kezdetét az Ibériai-félszigeten, majd északra és keletre is felnyúlik a nyári hónapok során. A forróság tartósabb lesz, mint tavaly nyáron, holott a 2018-as év legmelegebb hónapjai is sorra produkálták a hőmérsékletrekordokat.

Az AccuWeather szerint 38 fokot meghaladó hőmérsékleteket mérhetnek Észak-Franciaországban, Belgiumban, Hollandiában, Szlovákiában és Magyarországon is. Dél- és Kelet-Franciaországban akár 40 fok fölé is emelkedhet a hőmérséklet július-augusztus során, Spanyolországban és Portugáliában pedig 43 fokot is mutathat majd a hőmérő.

accu

Forrás: Accuweather.com

A szárazság és a forróság miatt több ország fokozott veszélynek van kitéve az erdőtüzek miatt, Portugália északi része és Spanyolország különösen rizikósnak számít.

Miközben Európa nagy részén forró és száraz nyár várható, Görögországban, Bulgáriában, Romániában és Szerbiában heves, jégesővel kísért, villámárvizeket hozó viharok várhatók a legmelegebb évszak során.

Kapcsolódó friss hírek

Írd te a Röviden híreit!

Szerkesztő-újságírót keresünk, jelentkezz!