Megalakult Toroczkai „Nemzeti Légiója”

Toroczkai László, a Mi Hazánk elnöke (b) a Nemzeti Légió zászlóbontásán, a Nemzeti Hadsereg megalakulásának 100. évfordulója alkalmából rendezett megemlékezésen Szegeden, a Rerrich Béla téren 2019. június 1-jén.
Toroczkai László, a Mi Hazánk elnöke (b) a Nemzeti Légió zászlóbontásán, a Nemzeti Hadsereg megalakulásának 100. évfordulója alkalmából rendezett megemlékezésen Szegeden, a Rerrich Béla téren 2019. június 1-jén. Fotó: MTI/Balogh Zoltán

Bemutatkozott a Nemzeti Légió szombaton Szegeden, a szervezet rendezvényét békés ellendemonstrációk kísérték.

Dorogi György, a Nemzeti Légió nemzetvédelmi tagozatának vezetője közölte: elindítják azt a jogi folyamatot, amely a szervezet bejegyzéséhez szükséges. Egykor a Magyar Gárda alapításában is résztvevő politikus közölte, a tervek szerint a szervezet július végén kezdi meg működését.

A tagozatvezető mintegy százfős hallgatóság előtt elmondta: a hivatalos megalakulás feltételéül szabta, hogy a csatlakozásukat előzetesen jelzők létszáma elérje a szükséges nagyságot. Mint mondta, ez meg is történt, de azt nem közölte, mekkora ez a létszám.

A Nemzeti Légió első feladata a felkészülés lesz Trianon százéves évfordulójára. Ennek egyik elemeként

a tagok és szimpatizánsok bejárják a történelmi Magyarország mintegy 8 ezer kilométeres határát

– magyarázta Dorogi, aki a Mi Hazánk Csongrád megyei elnöki posztját is betölti.

A Nemzeti Légió bemutatkozását két, egymáshoz közel megszervezett tiltakozó demonstráció is kísérte. Az ellentüntetők száma lényegesen meghaladta a Nemzeti Légió rendezvényén jelenlévőkét. A demonstrációkon több ellenzéki politikus is fölszólalt, köztük Arató Gergely (DK) országgyűlési képviselő, aki jelezte: amennyiben valóban bejegyzik a Nemzeti Légiót, jogi lépéseket tesznek.

Kapcsolódó hírek