Szijjártó: Magyarország nem támogatja az autóipar versenyképességének korlátozását holmi környezetvédelemre hivatkozva

A zöld az új migráns!

Magyarország nem támogatja, hogy Brüsszel az autóipar versenyképességét a környezetvédelemre hivatkozva észszerűtlenül korlátozza – magyarázta a külgazdasági és külügyminiszter a Nemzeti Befektetési Ügynökség (Hungarian Investment Promotion Agency, HIPA) szerdai járműipari konferenciáján Budapesten.

Szijjártó Péter szerint a környezetvédelmet uniós szinten is a versenyképességi szempontokkal összhangban kell érvényesíteni. Szerinte a kettő között meg lehet találni a hosszú távú egyensúlyt anélkül, hogy mindez értelmetlen beruházásokkal, erőltetett fejlesztésekkel hátráltassa a sok millió embernek munkát adó európai autóipart. Hozzátette:

az ilyen intézkedések Magyarország autóiparát, versenyképességét és munkahelyeit is érintenék, a kormány ezért csak arányos és átgondolt intézkedéseket támogat ezen a téren is.

A zöldek az új ellenség

A vasárnapi EP-választás során a magyar kormány által is hőn áhított szélsőjobbos áttörés nem érkezett meg, a zöldpártok azonban erősödtek. Az eredmény után a magyar kormányoldalon meg is jelent az új irány, melyet Bayer Zsolt elismert klímaügyi szakértő is megtámogatott egy dolgozattal.

Ebben többek között arról értekezik a fideszes megmondó, hogy a zöldpolitika valójában a globalizáció fedőszerve, és szerinte nincs baj azzal, ha néhány fokkal megváltozik a Föld átlaghőmérséklete, a klímaügy pedig politikai kártya, és hatalmas biznisz van benne.

Kapcsolódó hírek