Rendőrök segítik a határátlépést Ukrajna felől az EP-választás alatt

Csak a véletlen műve lehet.

Mintegy harminc készenléti rendőrt vezényeltek Kisvárdára a napokban, hogy a záhonyi határátkelőnél segítsék meggyorsítani a Magyarország és Ukrajna közti határellenőrzést – értesült a Magyar Hang.

A lapnak a rendőrség is megerősítette az akció tényét, de a hivatalos tájékoztatás tagadja, hogy a mozgósításnak köze lenne az EP-választáshoz, közelebbről ahhoz, hogy az ukrajnai „szavazatmagyarok” még zökkenőmentesebben jöhessenek voksolni Magyarországra.

A rendőrség válasza szerint:

a Készenléti Rendőrség tagjai a határátléptetés, ellenőrzés gyorsítása, hatékonyabbá tétele érdekében zajló pilot-program keretében látnak el szolgálatot a záhonyi határátkelőhelyen.

A határátlépést gyorsító rendőri akció időzítése azért is érdekes, mert – mint a Magyar Hang emlékeztet – a HírTV Célpont című műsora annak idején bemutatta, a 2018-as országgyűlési választások alatt jelentős számú, fiktív magyarországi lakcímmel rendelkező ukrán-magyar kettős állampolgárt szállítottak szervezett keretek között a határhoz közeli településekre, hogy ott a Fidesz–KDNP jelöltjére, Tilki Attilára szavazzanak. Az ügyben annak idején feljelentés is történt.

Ezek is érdekelhetnek