A Jobbik meglátta a pozitívumot a csúfos leszereplésben

Szilágyi György, a Jobbik frakcióvezető-helyettese, a párt szóvivője a Jobbik irodájában, az Országgyűlés Irodaházában az európai parlamenti választás napján, 2019. május 26-án.
Szilágyi György, a Jobbik frakcióvezető-helyettese, a párt szóvivője a Jobbik irodájában, az Országgyűlés Irodaházában az európai parlamenti választás napján, 2019. május 26-án. Fotó: MTI/Kovács Tamás

A Jobbik megmaradását nevezte a legnagyobb sikernek a vasárnapi európai parlamenti választás estéjén újságíróknak nyilatkozva az ellenzéki párt szóvivője, mondván, „a Fidesz el akart törölni minket a föld színéről”, de ez nem sikerült.

A tavaly még kormányzásra készülő párt eredményváróján, Budapesten Szilágyi György kijelentette: minden eredménynek örülnek, hiszen a Jobbik létét veszélyeztető időszak volt az elmúlt egy év, „hiszen a Fidesz mindent megtett azért, hogy elsöpörjön minket az útból”; ide sorolta a számvevőszéki bírságokat és azt a „médiahadjáratot”, amelynek következtében végül kétszáz sajtóperben nekik adott igazat a bíróság.

Azt mondta: ha alatta is maradna EP-választási eredményük a tavaly tavasszal, az országgyűlési választáson elértnek,

a legerősebb ellenzéki párt marad a Jobbik, hiszen mindezek a megméretések „különböző választási metódusokat jelentenek”.

Aki hisz a demokráciában, annak külön öröm, hogy a választópolgárok élnek a jogukkal, és elmennek szavazni – értékelte a magas részvételi arány Szilágyi György.

Ezek is érdekelhetnek