Baleset

Halálos tragédia Budapesten

Bulvár

Büdös bunkó: Kern András megint a járdára parkolt a szarjával

Bűnügy

3-as terrorfokozat van érvényben Magyarország területén

Dúró Dóra: a választások eredményét is befolyásolhatja, hogy az RTL Klub kisípolta a „cigánybűnözés” szót

Tömegek nem fogják emiatt megtudni az IGAZSÁGOT!

Dúró Dóra, a Mi Hazánk európai parlamenti képviselőjelöltje a mozgalom hatvani lakossági fórumán 2019. május 22-én.
Dúró Dóra, a Mi Hazánk európai parlamenti képviselőjelöltje a mozgalom hatvani lakossági fórumán 2019. május 22-én. Fotó: MTI/Komka Péter

Hatalmasat toporzékolt Dúró Dóra annak kapcsán, hogy a Kúria határozata szerint jogellenesen „cenzúrázta” a Mi Hazánk Mozgalom EP-választási kampányfilmjét az RTL Klub.

A szélsőfideszes heccpárt elnökhelyettese pénteken sajtótájékoztatón magyarázott arról, hogy a csatorna csak a „cigánybűnözés” szó kisípolásával volt hajlandó leadni a reklámfilmjüket, arra hivatkozva, hogy az alaptörvénybe ütközik a hirdetés tartalma, mert a közlés nem irányulhat nemzeti, faji, etnikai közösség megsértésére.

A Kúria most helyben hagyta a Nemzeti Választási Bizottság határozatát, ami viszont kimondta, hogy a jogszabályok szerint, a csatorna mérlegelés és változtatás nélkül köteles közzétenni a kampányfilmet, annak tartalmáért nem felelős.

Dúró Dóra úgy tudja, az RTL Klub döntése nyilvánvalóan politikai indíttatású, egyfajta véleménydiktatúra működtetését jelenti, és

olyan mértékű jogsértés, ami befolyásolhatja a választások eredményét.

Felszólították a csatornát, hogy a hátralévő időszakban – ez 24 alkalmat jelent – változtatás nélkül játssza le a párt kampányfilmjét, a levelükre ugyanakkor még nem kaptak választ – mondta a politikus.

Arról is beszélt, hogy ha a csatorna nem tesz eleget a Kúria döntésének, kártérítési igénnyel lépnek fel, amiért nem cigánybűnözésezhettek az RTL Klubon.

Indul a Való Világ 12, itt lesz látható

Újabb brutális bírságot kapott az RTL a Sztárbox miatt

Jön a Cápák között hetedik évada

Magyar Péter bejelentette az EP-választási jelöltjeit

Orbán Viktor tombol a Facebookon, elege van mindenből

Menczer Tamás úgy tudja, egész Brüsszel Orbán Viktor elhallgattatásán dolgozik