Baleset

Súlyos baleset Tatán: terhes anyuka hajtott ki egy mentő elé, két mentőhelikopter is érkezett a helyszínre

Bulvár

Ez nem egy nyilas házmester valami történelmi film forgatási helyszínéről, hanem Sulyok Tamást fotózták le Szegeden, egy csatorna mögött bujkálva

Baleset

Meghalt egy ember a Balatoni úton történt balesetben

Kétszáz embert rúgnak ki Dombóváron, megszűnik egy fehérneműgyártó

RövidenRöviden
Karácsonyi évzáró rendezvény a Pasha Kft.-nél Dombóváron 2017-ben.
Karácsonyi évzáró rendezvény a Pasha Kft.-nél Dombóváron 2017-ben. Fotó: pashakft.hu

Megszünteti termelését a francia tulajdonú, női fehérneműket gyártó Pasha Kft. Dombóváron, a cég kétszáz dolgozót bocsát el – közölte a társaság a honlapján.

A döntésről az alkalmazottakat kedden tájékoztatta a cég vezetése,

a globális fehérnemű eladások visszaesésével, és a tulajdonos Chantelle cégcsoport bevételeinek csökkenésével indokolva a lépést.

A közlemény szerint Mathieu Mamere, a cégcsoport ipari és ellátási láncért felelős igazgatója az üzembezárást azzal magyarázta, hogy a kedvezőtlen trendek az elmúlt hónapokban felerősödtek, különösen a francia piacon. 2015 óta 17 százalékkal csökkentették teljes termelési kapacitásukat, de továbbra is nehézséget jelentett a csökkenő keresletet a jelenlegi volumenhez igazítani.

Idézték Rózsa Béla igazgatót, aki közölte, hogy a cég „a törvényes kereteket meghaladóan kíván gondoskodni munkatársairól”, pénzjuttatással és új munkahelyhez jutást segítő szolgáltatással. A kft. nyitott az akvizíciós megkeresésekre is – írták.

A Chantell S. A. 100 százalékos tulajdonában lévő kft. 1992 óta működik Dombóváron, ahol az anyavállalattól megvásárolt anyagokból gyártottak női fehérneműket. A késztermékeket teljes egészében Franciaországban exportként, az anyacég részére értékesítették.

A Pasha Kft. 2018-ban 39 millió forint veszteség mellett 1,8 milliárd forintos nettó árbevételt ért el. Az 1876-ban alapított francia társaság honlapján közöltek szerint a Chantelle csoportnak évi 400 millió eurós árbevétele származik a fehérneműk értékesítéséből, és világszerte 5500 embert foglalkoztat.

Orbán Viktor után a Facebook is elkezdett leszámolni a valódi hírekkel.

Tavaly október óta hiába posztoljuk a cikkeinket a közösségi oldalra, a felhasználók mindössze néhány százalékának mutatja meg az algoritmus.

Oszd meg te is ezt a hírt, küldd tovább ismerőseidnek, hogy ne csak a hatalmaskodók hangja hallatsszon:

Ez is érdekelhet

Halálra gázoltak egy buszmegállóban várakozó embert Dombóváron

Meghalt egy motoros Dombóvárnál

150 ezer forintért eladtak egy bedrogozott nőt Dombóváron

Kiszámolta a KSH: 605 100 forint volt az átlagkereset januárban

Pesty László: Nem zárható ki, hogy zsarolják Varga Juditot

„Akkor is hazudsz, ha kérdezel” – reagálta Bayer Zsoltnak Magyar Péter