Kiosztott egy magyar sofőrt a német rendőr, miután halálos balesetet fotózott

Már hárommillió felett jár annak keddi videónak a nézettsége, amely a német A6-os autópályán készült, és meglehetősen szokatlan rendőrségi intézkedést mutat be.

A halálos baleset helyszínén a rendőr először egy furgon cseh vezetőjéhez lép oda, aki fotózni kezdte a tragédiát. Kitessékeli a sofőrt, hogy megmutassa neki közelről a halottat, közben pedig iszonyatosan keményen osztja.

„Halott embereket akar látni? Fotózni szeretné őket? Jöjjön! Ott fekszik, akarja látni? Nem akarja látni? Akkor miért fotózott? Odamehet hozzá, köszönhet neki, ha akar! Nem? 128,5 euróra büntetem, mert fotózott egy baleset helyszínén. Szégyellje magát!”

– ripakodott rá a rendőr. A cseh katasztrófaturista után egy magyar autós is előkerült, aki szintén ott akarta elkészíteni élete fotóit, őt is ugyanígy leoltotta az egyenruhás.

„Nézze csak, ő is Magyarországról jött! Nem akarja látni? A maga országából jött, nézze csak! Nem? Akkor miért fotózza? Szégyellje magát”

– mondja a videón a rendőr angolul, mire a sofőr csak magyarul tud visszamakogni annyit, hogy nem, meg hogy „szorri”, „oké”.

A felvételen ez már nem látszik, de vélhetően ő is megkapta az átszámítva kb. 42 ezer forintos büntetést.

Kapcsolódó hírek