Belföld

Orbán Viktor tombol a Facebookon, elege van mindenből

Bűnügy

3-as terrorfokozat van érvényben Magyarország területén

Baleset

Halálos tragédia Budapesten

Meghalt Niki Lauda háromszoros Forma-1-világbajnok

Meghalt Niki Lauda háromszoros Forma-1-világbajnok
Fotó: Flickr/Paul Williams

70 éves korában elhunyt Niki Lauda, a száguldó cirkusz egyik legismertebb alakja – írta a Spiegel nyomán a 24.hu, hozzátéve, az 1949-ben született sportlegenda hétfőn a családja körében, békésen távozott.

Lauda hegyi versenyeken kezdte, a Forma-3-ban, a Forma-2-ben versenyzett, az autósport csúcsát jelentő Forma-1-ben 1971-ben mutatkozott be a March Ford csapatában. 1972-ben még megnyerte a Forma-2-es világbajnokságot, ezután a Forma-1-hez kerülve 1973-ban a BRM, 1974-től a Ferrari autóiban rótta a köröket, 1975-ben világbajnok lett.

Az 1949-ben született sportlegenda 1976-ban Nürburgringen megrendezett nagydíjon egy ütközés során életveszélyes égési sérüléseket szenvedett, nagy mennyiségű mérgező gázt lélegzett be, megsérült a tüdeje is.

Hat hét múlva azonban ismét rajthoz állt, és negyedik lett az Olasz Nagydíjon. 1977-ben újfent világbajnok lett, egyúttal a világ legjobb sportolójának választották. 1992-ben visszavonult, 1997-ih a Ferrarinál volt tancsadó.

Lauda nyolc hónapja tüdőátültetésen esett át, év elején Bécsben influenzával kezelték, legutóbbi hírek arról szóltak, hogy veséi felmondták a szolgálatot. A cikk megjegyzi, ezt megelőzően két alkalommal is vesetranszplanációt hajtottak végre rajta.