Ingyenessé tenné a parkolást minden budapestinek Tarlós István

Ingyenessé tenné a parkolást minden fővárosi számára a lakhelye szerinti kerületében Tarlós István főpolgármester – írja a Magyar Nemzet.

A főpolgármester a 444.hu által feltárt zuglói parkolási helyzetre reagálva közölte ezt a kormányközeli lappal.

„Javaslom, hogy minden kerületi lakos számára ingyenes legyen a lakhelye szerinti kerületben a parkolás Budapesten, s csak a kerületen kívülieknek kelljen fizetniük”

– mondta az őszi főpolgármester-választásra készülő Tarlós. Hozzátette, a XIV. kerületiek körében rendkívül népszerűtlen parkolási rendszert szabályozó szerződések komoly károkat okoznak, napi egymillió forintjába kerül a helyieknek, és úgy tudja, a pazarló rendszer lassan már milliárdos veszteséget okoz Zuglónak.

A főpolgármester Karácsony Gergelynek, a kerület polgármesterének is odaszúrt. Szerinte Karácsony

„szavahihetetlen és önállótlan”.

Az Mfor.hu ennek kapcsán megjegyzi, a parkolási botrányok nem csak Zuglóban problémásak, Erzsébetvárosban, Ferencvárosban, Újbudán, Óbudán és Józsefvárosban is törvénytelen rendszer működik. A Fidesz és Tarlós István a lap szerint azonban csak a zuglói helyzetre koncentrál, vélhetően azért, mert Karácsony Gergely számít Tarlós fő kihívójának a főpolgármesteri választás során – összegzik.

Ezek is érdekelhetnek