„Puzsér stílusa minősíthetetlen, Karácsony alkalmatlan” – a Liberálisok saját jelölttel próbálják ősszel leváltani Tarlóst

A Magyar Liberális Párt szerint le kell váltani Tarlós István jelenlegi főpolgármestert, azonban erre a feladatra sem Karácsony Gergely, sem Puzsér Róbert nem megfelelő jelölt – magyarázta az ellenzéki párt budapesti választmányának elnöke szombaton Budapesten, sajtótájékoztatón.

Szabadai Viktor megerősítette, a Liberálisok továbbra is Sermer Ádámot kívánják indítani főpolgármesternek az őszi önkormányzati választáson, mivel úgy látják,

senki más nem képviseli megfelelően értékrendjüket.

Szerint Tarlós Istvánt azért kell leváltani, mert „nem jó gazdája a városnak”, városvezetése alatt Budapestet „kifosztották, jogait megcsorbították”.

Szabadai emellett elfogadhatatlannak minősítette a Jobbik és az LMP támogatását élvező Puzsér Róbert stílusát, hangnemét, aki szerinte a választók előtt is nagyon átlátszó mandátumszerző szándékot takar, amennyiben értékrendjükben össze nem egyeztethető pártok kötnek szövetséget.

A Liberálisok éppen ezért továbbra sem működik együtt a Jobbikkal semmilyen formában az önkormányzati választáson sem

– magyarázta a kimutathatatlan támogatottságú párt választmányának elnöke.

A politikus elmondta, az utóbbi időszakban Karácsony Gergelyről, az MSZP-Párbeszéd, a DK és a Momentum közös jelöltjéről is kiderült, hogy nem alkalmas a főpolgármesteri posztra, például azért, mert Karácsony tavaly megszavazta a referencia nélküli konzorciumot a patkányirtás elvégzésére, majd hibája elismerése helyett „ujjal mutogatott a felelősökre”.

A liberális politikus aláhúzta, Zuglóban kaotikus állapotok vannak parkolási ügyben, aminek megoldásában világnézeti különbségük van a baloldali jelölttel szemben.

Kapcsolódó hírek