Téves diagnózis miatt meghalt egy nagyhajmási kisfiú, perel a család

Kártérítési pert indított egy nagyhajmási család, miután a kórházban rotavírus gyanújával kezdték kezelni agyhártyagyulladásos kisfiukat, aki végül belehalt a betegségbe.

Az eset még 2015-ben történt, de a Blikk azt írja, a család csak mostanra állt talpra. Eddig ügyvédre sem volt pénzük, aki most elvállalta az ügyet, ő is sikerdíjért dolgozik.

Máté 23 hónapos volt, amikor egy vasárnapi napon belázasodott és hányt – olvasható a cikkben. Az orvosi ügyeletről egyből kórházba küldték a családot, ahol azt mondták, valószínűleg rotavírus okozza a bajt, ennek megfelelően kezdték el kezelni.

Aztán az anya szerint a gyermek állapota egyre romlott, hétfőn már nem volt magánál, előtte sokat sírt. Átvitték egy másik intézménybe, ott már az intenzívre került, meg is állapították az agyhártyagyulladás tényét, megmenteni viszont már nem tudták.

A Blikk szerint a család egy kis szentélyt készített Máténak, ott van az urnája is, bátyja, Dani a mai napig pszichológushoz jár. A lapnak az érintett kórház azt válaszolta, hogy az ügy kapcsán részletes belső vizsgálatot tartottak, mely alapján nem volt megállapítható mulasztás vagy szakmai szabályszegés.

Kapcsolódó hírek