Megszólalt a férfi, aki bosszúból leállíttatta a 4-es metrót a Bikás parknál

Nyilatkozott a Borsnak az a 23 éves férfi, aki miután kedd este lekéste a metrót a Bikás parknál, a rendőrség szerint azt jelentette, hogy kislányok estek a metrókocsi elé.

B. Jusztin azt állítja, nem is említett gyermekeket, a peronon lévő segélyhívón keresztül csak azt kérte a diszpécsertől, hogy

állítsa meg a metrót, azért, mert nem ér oda az öt perc múlva záró postára.

A férfi cáfolta azt is, hogy úgy kellett volna visszatartani a helyszínen, állítása szerint együttműködő volt.

A korábban a BKV-nál dolgozó informatikus szavait azonban nem támasztotta alá a rendőrség és a BKV sem.

„A férfi, miután az állomásról éppen induló szerelvényt lekéste, azt állította a diszpécsernek a peron segélyhívóján keresztül, hogy két kislány a sínek közé esett. Az állomási diszpécser, az ilyenkor előírt protokoll szerint, az állomást azonnal áramtalanította a vontatási feszültség alól, majd lement a peronra kivizsgálni az esetet. Ekkor derült ki, hogy szándékos félrevezetés történt”

– nyilatkozta a lapnak a BKV.

A Blikk megjegyzi, nem ez volt az első hasonló esete B. Jusztinnak, aki egyfajta zseninek számított gyerekkorában: két évvel ezelőtt a Wesselényi utcai megállóban rátámadt egy troli sofőrjére, mivel az kifogásolta, hogy égő cigivel akart felszállni a járműre. Az akkor 21 éves férfi ellen közfeladatot ellátó személy elleni erőszak miatt indítottak eljárást.

Kapcsolódó hírek