Trump Orbánnak: „olyan, mintha ikrek volnánk”

Donald Trump amerikai elnök (j2) és Orbán Viktor miniszterelnök (b2) megbeszélést folytat a washingtoni Fehér Ház Ovális irodájában 2019. május 13-án. Mellettük John Bolton nemzetbiztonsági tanácsadó (j) és Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter (b).
Donald Trump amerikai elnök (j2) és Orbán Viktor miniszterelnök (b2) megbeszélést folytat a washingtoni Fehér Ház Ovális irodájában 2019. május 13-án. Mellettük John Bolton nemzetbiztonsági tanácsadó (j) és Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter (b). Fotó: MTI/Koszticsák Szilárd

David Cornsteinnel, az USA Magyarországi nagykövetével készített interjút a 444.hu a hétfői Trump-Orbán találkozót követően, aki szintén ott ült a két vezetővel a tárgyalóasztalnál.

Cornstein beszélt arról, hogy valóban hosszabbra nyúlt a találkozó, mint azt tervezték, 10-15 perccel haladhatta meg az előre kalkulált időkeretet. Szavai szerint a találkozónak nem volt konkrét programja, arról szólt, hogy a vezetők megismerjék egymást. Cornstein úgy értékelt, a találkozó minden szempontból elérte a célját, Trump és Orbán nagy tisztelői egymásnak.

A nagykövet szerint a találkozó végén Donald Trump egyenesen azt mondta Orbánnak:

„olyan, mintha ikrek volnánk”.

Az USA elnöke állítólag azt is megjegyezte:

„nem mindenki ért egyet velünk, nem mindenki szeret minket, de nézzük meg az eredményeinket”.

Kapcsolódó hírek